L'Iberojet Palma Bàsquet diu ara que les declaracions masclistes del seu president varen ser un malentès

Guillem Boscana va declarar a la Cope que no havia tingut mai dues dones àrbitres en un partit, que "amb una basta" i que "van perdre els papers"

L'Iberojet Palma Bàsquet de la LEB OR (màxim representant balear) ha demanat disculpes per les declaracions masclistes que va fer dilluns el president del club, Guillem Boscana, a la Cope. Però ho ha fet a mitges: reconeix que les declaracions de Boscana no varen ser "les més encertades" però que se'l va entendre malament perquè en realitat no volia fer cap declaració que menyspreàs les dones. Així doncs, el club tan sols lamenta "la mala interpretació" de les paraules del president i demana disculpes "per les sensibilitats que s'hagin pogut ferir". En concret, el president va dir: "no m'havia passat mai tenir dues dones de tres àrbitres, crec que amb una basta", tal com va recollir una piulada de l'emissora de ràdio. "Hi va haver moments que varen perdre una mica els papers", va afegir, "i que no varen estar afortunats independentment que fossin dones o homes, però no havia vist cap partit de LEB amb dues àrbitres dones"

"Arran de les declaracions publicades en un mitjà radiofònic a les últimes hores, el club vol manifestar que el president de l'entitat, Guillem Boscana, en les seves declaracions no ha volgut menysprear cap dels col·legiats del partit de diumenge passat pel fet de ser dona", assegura el comunicat del club. I afegeix: " Boscana reconeix que les seves paraules no varen ser les més encertades però simplement feien referència a un descontent personal amb l'arbitratge de diumenge, fet independent al gènere dels col·legiats". 

El comunicat també assegura que Boscana "reconeix" que el gènere dels àrbitres "no va tenir influència en el resultat del partit". El club assegura que vol "remarcar" el seu "compromís amb la igualtat en l'esport i en tots els àmbits de la societat" i que sempre mostrarà "una total disponibilitat per ajudar en aquesta faceta". Però, tot i això, assegura que el president del club no va fer declaracions masclistes, sinó que no se'l va entendre bé. El comunicat tanca amb aquesta frase: "lamentam profundament la possible mala interpretació de les paraules de Guillem Boscana i demanam públicament disculpes per les sensibilitats que s'hagin pogut ferir".

Aquí podeu llegir el comunicat literal del club:

Arran de les declaracions publicades en un mitjà radiofònic a les últimes hores, el club vol manifestar que el president de l'entitat, Guillem Boscana, en les seves declaracions no ha volgut menysprear cap dels col·legiats del partit de diumenge passat pel fet de ser dona.

Boscana reconeix que les seves paraules no varen ser les més encertades però simplement feien referència a un descontent personal amb l'arbitratge de diumenge, fet independent al gènere dels col·legiats.  Aspecte que, a més, reconeix que no va tenir influència en el resultat del partit.
Des del club volem remarcar el nostre compromís amb la igualtat en l'esport i en tots els àmbits de la societat i sempre mostrarem una total disponibilitat per ajudar en aquesta faceta.

Lamentam profundament la possible mala interpretació de les paraules de Guillem Boscana i demanam públicament disculpes per les sensibilitats que s'hagin pogut ferir.

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF