Esports 02/04/2021

La policia intervé un partit infantil de futbol per un fals contacte estret

El Sant Francesc acusa el cos policial de tractar els nins "com si fossin una banda de narcotraficants"

2 min
Moment de l'actuació policial

PalmaLa Policia Nacional s'embulla d'equip i intervé un partit de futbol de nins d'onze anys a Palma per un fals contacte estret de coronavirus. Aquest dijous, mentre es disputava un partit entre els equips infantils del Sant Francesc i el Santa Mònica, quatre agents del cos policial van aturar el partit durant uns minuts després de rebre un avís del centre covid-19 que els jugadors del Sant Francesc havien estat en contacte estret amb un cas de coronavirus i havien d'estar en quarantena. Amb el partit ja aturat i davant l'expectació dels nins i el públic en veure quatre policies armats i amb les armilles antibales sobre el camp, els agents descobriren que l'equip que cercava jugava a 3 quilòmetres d'allà.

Els agents es desplaçaren al camp del Son Cladera (on es disputava el partit on els jugadors havien estat en contacte estret amb un positiu per covid-19), però quan arribaren el partit ja havia acabat i només pogueren parlar amb l'àrbitre i els entrenadors per informar de la situació i recollir la informació necessària per informar el Govern balear dels fets.

La Policia Nacional ha explicat l'ARA Balears que durant el matí rebé l'avís del centre de covid que un dels equips infantil del Sant Francesc havia d'estar en quarantena i pocs minuts més tard rebé la cridada d'una dona que denunciava que l'equip estava jugant al camp del Sant Francesc, on acudiren d'immediat. Un cop els agents arribaren a les instal·lacions esportives demanaren pel responsable covid del club, Amedeo Spadaro, per tal d'esclarir quin equip havia d'estar en quarantena, però no aconseguiren localitzar-lo. Davant aquesta situació els agents interromperen el partit per parlar amb els entrenadors i l'àrbitre i fou quan descobriren que l'equip que estaven cercant no era aquell.

Per la seva banda, el Sant Francesc ha denunciat a les xarxes socials que els agents intervingueren el partit tractant els jugadors (d'onze anys) "com si fossin una banda de narcotraficants". A més, han titllat l'actuació policial com "un desplegament digne de les millors pel·lícules d'acció" i han remarcat, en reiterades ocasions la indignació i tristesa del club davant els fets i la forma d'actuar dels agents de la Policia Nacional.

stats