Esports 27/11/2012

Un 2012 molt pobre, el detonant de la destitució

N.a.
2 min

BARCELONA.En les últimes setmanes, els arguments del bon joc no recompensat, les decisions arbitrals injustes i la mala sort en accions puntuals ja no convencien l'espanyolisme, desesperat amb la pèssima ratxa de resultats de què l'equip no aconsegueix deslliurar-se des de fa mesos. Veure's a la cua de la classificació amb un terç del campionat disputat espanta i ha acabat d'agreujar una situació que, per molt que es catalogués "d'espiral negativa" en roda de premsa, semblava molt més que això.

Els aficionats més contraris a Pochettino justifiquen amb xifres la seva destitució, i destaquen el pobre rendiment de l'equip des de fa un any. O des del mes de febrer, concretament. En aquest temps l'equip ha sumat només 24 punts dels 93 que hi ha hagut en joc (26%).

Un final de temporada dramàtic

El recompte del curs 2011/2012 va ser de 15 de 54, una dada que va fer baixar l'equip de la cinquena posició que ocupava al gener (amb 31 punts) fins a la catorzena (amb 46), a només cinc del descens. El 28 de gener l'Espanyol va guanyar 1-0 el Mallorca a Cornellà-El Prat i va obrir la caixa dels trons. Des d'aquell dia, la millor ratxa a favor va passar a ser de quatre partits sense perdre i només es van poder encadenar dues victòries seguides i dos empats seguits.

Enguany, la ratxa s'ha exagerat i només ha sumat 9 de 39 punts i s'ha situat cuer de Primera. Després de tretze partits, l'equip només ha sabut guanyar-ne dos (15%) i empatar-ne tres (23%) i ha acumulat vuit derrotes (62%). L'afició va dir prou contra el Getafe perquè, a més, l'equip encaixa molts més gols dels que marca i això frustra la graderia. En tot el 2012, en Lliga ha marcat 42 gols i n'ha rebut 58. De fet, aquest curs només ha pogut mantenir la porteria a zero en dues ocasions (contra el Màlaga a casa, 0-0, i contra la Reial Societat a Anoeta, 0-1) i ha encaixat dos gols o més en 8 dels 13 partits disputats. En els últims tres partits a Cornellà-El Prat, l'equip ha sigut incapaç de marcar un gol i només ha trobat l'encert a domicili. Va ser a Anoeta i a Mestalla.

stats