Barça
Esports 22/06/2022

La pluja de diners que ha fet canviar els plans de Jenni Hermoso

La davantera fitxa pel Pachuca mexicà i entra en el top tres de les jugadores millor pagades del món

3 min
Jenni Hermoso celebrant el seu gol contra el Wolfsburg

BarcelonaJennifer Hermoso ja ha decidit el seu futur. La davantera madrilenya posa punt final a la seva segona etapa al Barça, després de tres temporades, i tria la lliga mexicana com el seu pròxim destí. Hermoso acabava contracte aquest estiu i, malgrat que hi ha hagut converses per reeditar el seu vincle com a blaugrana, ha decidit abandonar la competició estatal i ha refusat diverses ofertes de clubs de la Primera Iberdrola. Malgrat que certes informacions apuntaven al Club America Femenil, la madrilenya ha triat el Pachuca per començar la seva aventura a l'altra banda de l'Atlàntic. Té un contracte per a dues temporades.

La sortida d'Hermoso de l'entitat catalana cal llegir-la també com una conseqüència clara del seu rendiment el seu últim any. El seu any ha sigut convuls i irregular, fet que ha portat la davantera a tenir un paper secundari en la majoria de partits. A la Lliga, la seva participació s'ha reduït de manera significativa: dels 30 enfrontaments de la competició estatal, només n'ha disputat 14 com a titular, sumant un total de 1.331 minuts. De cara a porteria tampoc ha sigut un bon any: ha firmat el registre anotador més pobre des que vesteix la samarreta blaugrana (16 dianes a la Lliga i 24 en el total de la campanya). Malgrat el nivell futbolístic que ha demostrat en els anys com a blaugrana, aquesta última temporada Hermoso ha estat lluny de la seva millor versió, amb massa imprecisions i, sovint, amb una lectura defectuosa de l'estil culer. El gran exemple d'aquesta desconnexió es va poder veure a Torí, quan Jonatan Giráldez va substituir-la a la mitja part de la dolorosa final de la Champions, cosa que la va assenyalar de forma irremeiable.

A més de la vessant esportiva, el tema econòmic ha sigut important en l’adeu de la madrilenya. Ara, amb el seu traspàs a Pachuca, es converteix en una de les futbolistes millor pagades del món. En concret, entra dins del top tres , i tindrà una fitxa superior a qualsevol futbolista de la primera divisió espanyola.

Malgrat que aquesta temporada ha sigut decisiva per a l'adeu d'Hermoso, els rumors sobre el seu futur no són només d'aquesta temporada. El seu futur al Barça fa temps que és debat, i el curs passat ja hi va haver alguns contactes amb el Reial Madrid, però aquesta opció no va quallar i va seguir de blaugrana. Ara, un cop les dues parts –Barça i jugadora– han deixat d'intentar arribar a una renovació, la madrilenya té sobre la taula diversos destins, tant per continuar a la lliga espanyola com a l'alta banda de l'oceà. L'opció principal era tornar a l'Atlètic de Madrid, on les negociacions havien avançat fins al punt que la madrilenya hauria passat revisió mèdica fa unes setmanes. Poc abans que la Federació Espanyola de Futbol anunciés que la futbolista es perdria, per lesió, l'Eurocopa d'aquest estiu. Hermoso té un esquinç de grau dos del lligament lateral intern del genoll dret, segons van comunicar els serveis mèdics del combinat estatal.

Estadi ple durant un partit de la competició estatal mexicana

Mèxic, nínxol del futbol femení

El seu fitxatge amb l'Atlètic de Madrid es va aturar amb l'arribada d'ofertes temptadores des de Mèxic. A més de l'equip matalasser, aquesta temporada el Reial Madrid també ha picat a la porta d'Hermoso amb una proposta que la jugadora va descartar, en gran part, per motius econòmics. Aquesta serà la tercera experiència a l'estranger d'Hermoso, que va militar en el Tyresö suec durant la primera meitat de la temporada 2013-14 i en el Paris Saint-Germain el curs 2017-18.

La lliga mexicana, encara amb un llarg camí per recórrer, està en procés de construcció. I, per fer-ho, incorporar noms de talla mundial com el de Jenni Hermoso és una assegurança. Els estadis cada cop estan més plens i milers de persones segueixen cada cap de setmana els partits de la lliga estatal. Amb el revulsiu de noms propis i l'aposta econòmica per part de les entitats, Mèxic espera posicionar-se com un mercat emergent pel que fa al futbol femení i que cridi l'atenció de futbolistes de talla mundial que no descarten allargar la seva carrera lluny d'Europa.

stats