BARÇA
Esports 16/04/2011

La plaça Catalunya tornarà a ser el centre de les celebracions

Toni Padilla
2 min
Aficionats celebrant un triomf.

Barcelona.La plaça Catalunya de Barcelona serà de nou el punt principal de reunió per a les celebracions de les possibles victòries del Barça a la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions, tal com ho va ser l'any del triplet (2009). La tinent d'alcalde i regidora de Seguretat, Assumpta Escarp, va explicar ahir que Generalitat, Ajuntament de Barcelona i diversos mitjans de comunicació repetiran l'experiència d'organitzar conjuntament la celebració de les hipotètiques victòries del Barça a la plaça Catalunya.

Escarp ha explicat que per a avui, quan el Reial Madrid i el Barça s'enfronten a la Lliga, l'Ajuntament no ha previst cap dispositiu especial, més enllà del que posa en marxa en cas de celebracions espontànies, especialment a la zona de Canaletes, escenari històric de les celebracions després dels partits importants.

Però si el Barça guanya la Copa del Rei, dimecres dia 20 a l'estadi valencià de Mestalla, a la plaça Catalunya es muntarà una àrea de celebració que comptarà amb protagonistes mediàtics i continguts audiovisuals, malgrat que no s'instal·laran pantalles per veure el partit. Els mitjans de comunicació organitzadors, entre els quals hi ha ja Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio, emetran des d'aquest escenari una programació especial. Passarà el mateix si el Barça aconsegueix la victòria matemàtica a la Lliga o guanya la Lliga de Campions a la final de l'estadi de Wembley.

La Guàrdia Urbana col·laborarà amb els Mossos d'Esquadra en un dispositiu preventiu de seguretat orientat bàsicament, segons ha explicat Escarp, a assegurar que "es pugui celebrar la festa". L'operatiu es completarà amb l'actuació dels serveis municipals de l'Ajuntament de Barcelona necessaris per garantir "una celebració cívica", ha assenyalat la tinent d'alcalde.

stats