LLIGA ACB
Esports 27/05/2011

El pitjor enemic visita el Palau Blaugrana

àlex Gozalbo
2 min
El Caja Laboral arriba a Barcelona després de superar el Gran Canària 2014.

BarcelonaSi el Regal Barça tingués malsons i no pogués dormir a les nits, el seu botxí vestiria una samarreta de color blanc, blau i grana, com la del Caja Laboral. El conjunt basc ha guanyat 20 dels 32 partits que tots dos equips han disputat en nou eliminatòries de play-off , entre elles la final de la temporada passada.

És per això que el Regal Barça té sensacions contradictòries de cara a les semifinals de l'ACB, que comencen aquest vespre (20 hores, Esport3) al Palau Blaugrana. D'una banda, l'equip que entrena Xavi Pascual ha guanyat dos dels tres precedents d'aquesta temporada, l'un a la Copa del Rei i l'altre a la Lliga ACB. De l'altra, encara no s'ha pogut treure del cap la inesperada derrota de la temporada passada a la final (0-3).

Xavi Pascual, entrenador del Regal Barça, recorda així la final de l'any passat: "Vam perdre tres partits per un punt. Llavors ens va faltar encert i, sobretot, un punt de tranquil·litat després de perdre el primer partit. Quan un aspira a guanyar-ho tot i no ho fa, sempre hi ha alguna explicació, però va ser una de les millors temporades de la història del club".

Joan Carles Navarro, per la seva banda, fuig de favoritismes. "L'any passat també érem favorits i mira el que va passar al final. Quan perds aprens més que quan guanyes", assegura l'escorta, que no tem defenses centrades en ell: "Em considero un jugador important i últimament estic concentrant molta atenció de les defenses, però no em preocupa. A hores d'ara ja no m'obsessiona anotar, tot i que m'encantaria ajudar sumant punts, que és el que sé fer millor".

El club vol un Palau fort

El guanyador de la sèrie entre el Regal Barça i el Caja Laboral , prevista al millor de cinc partits, jugarà la final contra el Reial Madrid o el Bizkaia Bilbao Basket, que també enceten avui (21.45 hores, Teledeporte) la seva semifinal. El segon partit de totes dues eliminatòries es jugarà diumenge, també a la pista del millor classificat.

La presència d'aficionats preocupa el club, més encara després de veure com el partit contra l'Unicaja de quarts de final tan sols va atreure 4.327 espectadors. "Si guanyem tots els partits de casa, serem campions", recorda Pascual. "Ens agrada que el pavelló estigui ple i l'estadística demostra que això ens afavoreix", explica Navarro, que s'enfrontarà a jugadors com Oleson, Ribas, Logan i San Emeterio.

stats