TORNEIG COMPTE DE GODÓ
Esports 15/04/2011

"Tenim unes pistes de terra envejables, al nivell de Roland Garros"

Torna el Godó Ell és la cara d'aquest torneig que l'any que ve farà 60 anys i que començarà demà amb el sorteig i la fase prèvia. Si durant la setmana que dura el Godó no passes pel RCT Barcelona, no existeixes

Albert Solé
2 min
Albert Costa fa poc a les pistes de la Federació Catalana a Cornellà.

Aquest és el millor cartell dels últims Godó?

Tenir set top ten i vuit dels dotze millors jugadors, a més de joves promeses que seran el futur del tenis mundial, és un quadre espectacular.

El que passa a vegades amb el Godó és que s'anuncien gran noms, i després a última hora cauen...

Això no és cosa del nostre torneig, sinó del tenis en general. Els jugadors tenen lesions, un dia et toca a tu i un altre dia li toca a un altre torneig. Esperem que aquest any arribin tots sans i puguin jugar tots, però les lesions formen part d'aquest esport i hem de conviure-hi.

Hi ha algun jugador en particular que et faci il·lusió haver portat al Godó, perquè no ha vingut mai o perquè t'ha costat molt que vingués?

Home, doncs haver portat un Soderling, que potser no el coneix tanta gent, però que va jugar la final de l'any passat i que té una estima especial al torneig, o portar un Murray, que té molta tirada i està interessat en el Godó. És un goig que els millors jugadors del món vulguin venir a jugar perquè tenim unes instal·lacions molt còmodes i perquè els tenistes saben que els tractem molt bé; tenim un valor afegit.

En no ser un Master 1000, què els vens als top ten perquè vinguin a jugar al Godó?

Tenim unes pistes envejables, crec que hi hauria problemes per dir quines són les millors pistes de terra batuda del món: si les del RCT Barcelona o les de Roland Garros. Tenim aquest plus i l'hem d'aprofitar, i que es faci a la ciutat de Barcelona també ajuda molt, esclar. A més, el club té una tradició i una història especial, i no és el mateix guanyar un torneig 500 com el de Memphis que guanyar el Godó. Tot això els jugadors ho coneixen i ho saben, a banda del fet que és un torneig 500 que els jugadors necessiten per puntuar.

Com a director esportiu del Godó, la teva tasca principal és aquesta, aconseguir el millor cartell possible?

No només aquesta. Jo, i tot un equip que hi ha darrere meu, ens encarreguem de les relacions amb l'ATP: que tot estigui correcte, que els jugadors estiguin còmodes i no tinguin cap problema de transport, hotel... A més d'atendre la premsa quan em reclamen, com ara amb tu, parlar amb la televisió quan volen televisar un partit concret, relacionar-me amb els patrocinadors i les personalitats al village ... Moltes coses com veus.

Per cert, per què Fernando Verdasco, actual campió, diu que l'heu tractat malament i per això no hi serà?

D'això prefereixo no parlar-ne.

Sempre s'ha dit que hi ha molta gent que va al Godó i no veu ni un partit perquè no surt del village .

Hi ha gent a qui li agrada més o menys el tenis, i has de crear un producte per a tothom. I si hi ha gent que només va al Godó per passejar-se i veure famosos, bé, tothom ha d'estar content. A mi m'agrada si ho combines tot: vas a veure el tenis, després a dinar al village i a comprar al carrer comercial...

stats