Esports 16/02/2021

La tornada de Piqué: un cop d'efecte amb risc de recaiguda

El central català rep l'alta mèdica en temps rècord i es veu preparat ser titular contra el PSG

3 min
Piqué, a l'entrenament d'aquest dilluns a Sant Joan Despí.

BarcelonaGerard Piqué és a un pas de posar la cirereta a una recuperació miraculosa. El central català, que es va lesionar al novembre el genoll dret en un partit contra l’Atlètic de Madrid, ha rebut l’alta mèdica per jugar aquesta nit al Camp Nou l’anada dels vuitens de final de la Champions contra el PSG. Només un contratemps a l’entrenament matinal, l’últim abans del retorn de la màxima competició a l’estadi, el podia deixar fora de joc. I tot ha anat bé. Les sensacions que ha acumulat els últims dies són tan bones que fins i tot insisteix en ser titular contra atacants de la talla de Kylian Mbappé i Mauro Icardi. Si bé la decisió definitiva la consensuarà el futbolista amb Ronald Koeman poc abans del xiulet inicial, segons ha pogut polsar l’ARA, al vestidor regna l’optimisme en relació a una possibilitat que fa poques setmanes era impensable.

Piqué és a les portes de tornar a jugar després de retallar considerablement els terminis que normalment té una lesió com la que va patir al Wanda Metropolitano. El defensa es va fer un esquinç al lligament lateral intern amb afectació parcial del lligament encreuat anterior i va apostar per fer tractament conservador. Si hagués decidit passar pel quiròfan per sotmetre’s a la clàssica artroscòpia, s’hauria assegurat una recuperació més ortodoxa, però no es podria haver plantat a una llista de convocats en menys de tres mesos. Com que Piqué ha reaccionat molt bé a les rutines per enfortir la musculatura que permet l’estabilitat del genoll, ara es veu capaç de tornar al màxim nivell. Ara bé, com a conseqüència de driblar la intervenció quirúrgica, s’exposa a no fer net al lligament encreuat, que és el més difícil de regenerar.

Qüestionat per la situació de Piqué, Koeman va transmetre cert optimisme, però no va voler donar per fet el seu retorn. “El Gerard està bé. Porta quatre o cinc dies entrenant-se amb el grup, tenim bones sensacions sobre el seu físic i tinc un dia més per acabar de decidir si l’incloc a la llista”, va afirmar en roda de premsa el tècnic holandès, que va aprofitar l’avinentesa per enviar ànims als seus defenses: “Són molt bons. És cert que han comès algunes errades que són part del futbol, però estic convençut que jugui qui jugui sabrà contrarestar un equip tan potent com el PSG. Serà un partit tàctic en què haurem de pensar quines zones caldrà dominar i què necessitem en defensa per evitar que els seus homes d’atac ens facin mal”. 

Araujo, descartat; i Braithwaite, alta mèdica

Fins al dia de la seva lesió al genoll, Piqué era indiscutible. Koeman l’havia fet jugar tots els minuts possibles a la Lliga (692). En canvi, a la Champions, el marcador barceloní va haver de perdre’s un partit per sanció després de ser expulsat a la primera jornada de la lligueta contra el Ferencváros. Va complir la suspensió al camp del Juventus i va reaparèixer al Camp Nou contra el Dinamo de Kíev, en un duel en què va anotar l’únic gol que ha fet aquest curs. 

El Barça ha jugat 23 compromisos sense Piqué, dels quals n’ha guanyat 16, n’ha empatat tres i n’ha perdut quatre. Durant la seva absència, l’equip ha descobert que Óscar Mingueza, amb fitxa del filial, està capacitat per donar un cop de mà al primer equip. Però sens dubte, la baixa del central de la Bonanova ha propulsat la carrera de Ronald Araujo, que s’ha fet indiscutible a l’eix fins que es va lesionar fa 10 dies al camp del Betis. L’uruguaià ha intentat escurçar els terminis de recuperació de l’esquinç de segon grau que es va fer al turmell, però no ho ha aconseguit: haurà de veure el partit contra el PSG des de la graderia. En canvi, Martin Braithwaite sí que ha rebut l'alta a temps per jugar.

stats