Barça

Piqué: "Vaig tenir algunes experiències amb Bartomeu que no vaig entendre"

El central català passa revista a la gestió de l'expresident blaugrana en una conversa amb els 'casters' Ibai Llanos i DjMariio

i
Albert Nadal
4 min
Gerard Piqué en un partit de Champions d'aquesta temporada abans de lesionar-se

Sota el pretext de passar-s’ho bé i, per què negar-ho, provocar una mica, Gerard Piqué ha participat aquest dijous en dues converses amb dos casters: Ibai Llanos i DjMariio. El central català, que s'està recuperant de la lesió al genoll mitjançant un tractament conservador –"està anant molt bé, avançant millor del que esperava", ha afirmat sense voler posar una data de retorn–, ha passat revista a l'actualitat i el passat més recent del Barça.

Piqué, còmode i sense defugir cap tema, ha valorat els últims temps del mandat de Josep Maria Bartomeu i els diferents problemes que van sacsejar el club. "En moments puntuals, potser va faltar lideratge o donar la cara. Tinc un tracte cordial amb ell. No crec que tingui maldat, però al final has de tenir dots per gestionar una entitat de la dimensió del Barça. A títol personal, companys i jo hem tingut experiències que no s'entenen. I al final va acabar saltant tot pels aires", ha afirmat el defensor blaugrana. "No era el meu rol, però més d’un cop li vaig dir: «Presi, vine al vestidor, vine a la Ciutat Esportiva, hem de parlar». I no venia”, ha confessat. “Com a president crec que s'ha d'intentar gestionar el club d’una manera que, quan surten problemes, s'hi ha de ser. I prendre decisions per solucionar-los, agradi o no agradi a la gent. Quan t’escapes, delegues o no apareixes..., els problemes no se solucionen per si sols. En fi, entenc que va voler gestionar el club com millor sabia, però al final la situació és la que és".

En la mateixa línia, amb DjMariio, Piqué ha estat preguntat per si futbolistes com Leo Messi o Sergio Ramos manen massa als seus clubs. "Jo crec que no, n'estic molt convençut. Tenen ascendència i poden donar la seva opinió i, a partir d'aquí, potser les decisions poden anar per una banda o per una altra. Però, quan tens una directiva o un president que són molt forts, que tenen les idees clares i volen anar cap a un costat, el jugador hi té poc a dir. El cas del Sergio n'és un exemple amb la renovació que està tenint. Quan hi ha un president fort i que té presa una decisió i vol agafar aquest camí, els jugadors no hi pintem gaire".

"Veig Messi molt feliç"

Piqué també ha parlat del fet que Messi no marxés del Barça: "Egoistament, vaig celebrar que s'acabés quedant. Ara el veig molt feliç, amb moltes de ganes de guanyar, com sempre. Tenir-lo amb nosaltres és una garantia d’èxit". En aquest sentit, el central no s'ha volgut descartar de cap títol, ni de la Lliga, malgrat la diferència de punts amb l'Atlètic de Madrid. "Li hem de donar ja la Lliga a l’Atlètic? Guanyen tots els partits 5-0?", ha dit, i fins i tot ha recordat que de la lliga espanyola només el Barça i el Sevilla tenen opcions de guanyar el triplet.

Respecte al duel de Copa i la vibrant remuntada dels seus companys, ha valorat: "Contra el Granada, va fer la sensació que, malgrat anar perdent, es podia remuntar. Més que amb el fet de classificar-nos per a unes semifinals de Copa, que està molt bé, em quedo amb l’actitud de l’equip i les ganes de guanyar, amb tot el que està passant al club...".

Què pensa Piqué dels arbitratges al Reial Madrid?

El central blaugrana també ha donat el seu parer sobre el criteri arbitral quan juga el Reial Madrid. "El que va passar amb el Madrid i l'última Lliga va ser esperpèntic", ha afirmat, després de confessar que fa "tres anys" que no mira els partits del conjunt blanc. "L'altre dia un exàrbitre va dir que el 85% dels àrbitres són del Madrid. Com no xiularan a favor seu? Encara que sigui inconscientment, com no tiraran més d'un bàndol que de l'altre? Respecto la professionalitat dels àrbitres i sé que intenten fer la feina el millor possible, però quan arriba un moment de dubte...", ha afegit.

Com encaixa la crítica Piqué?

En el seu vessant més personal, Piqué, malgrat dir que no acostuma a fer gaire cas de les crítiques, ha dit que només accepta les esportives. "Quan se surt d’aquest terreny i es toquen temes familiars, polítics, del que faig més enllà del futbol..., això ja és una altra cosa. Accepto que la premsa em critiqui pel meu rendiment esportiu, no per la resta de coses que faig a la meva vida". I ha enviat un missatge als seus crítics: "El fracàs està malentès en aquest país. Intentar-ho també té un valor. Aquí [en referència a Espanya], una de les xacres que hi ha és l’enveja. Gent que està esperant que t’equivoquis. No els has de donar aquest gust. Si t'equivoques, l'endemà et tornes a aixecar, i amb un somriure".

En aquest sentit, el central també ha reflexionat que el triomf i la derrota "formen part de la vida". "Un dia has guanyat el sextet i, un altre reps una bufetada com la del 2 a 8 contra el Bayern. Cal aixecar-se i millorar. No es poden abaixar els braços", ha afirmat. "En els últims anys, en què ens han pintat la cara, valores molt més el fet de guanyar o aconseguir títols". Piqué ha conclòs recordant que es retirarà al Barça quan senti que ja no és útil "per ajudar els companys".

stats