BARÇA
Esports 29/10/2019

Pep Guardiola: "El destí de Xavi és el Barça"

El tècnic català ha conversat amb el periodista de TV3 i Catalunya Ràdio Ricard Torquemada

Ara
3 min
Pep Guardiola: "El destí de Xavi és el Barça"

BarcelonaPep Guardiola ha mantingut una extensa conversa amb el periodista i analista de futbol de TV3 i Catalunya Ràdio Ricard Torquemada. El tècnic català valora la seva experiència a les banquetes i ha donat la seva visió del Barça actual. Guardiola també ha parlat de Xavi Hernández, que aquesta temporada s'ha estrenat com a tècnic de l'Al-Saad. "El Barça és el destí del Xavi. És valent i diu les coses clares", ha afirmat l'entrenador de Santpedor.

Això ha dit Guardiola sobre la possibilitat que Xavi torni al Barça com a entrenador: "Quan n'he parlat amb ell, he vist que els ulls li brillen. Ho serà, segur. Hi ha jugadors en què ja veus que algun dia seran entrenadors. Perquè els hi agrada, perquè és la seva vida. Tard o d'hora passarà que el Xavi entrenarà al Barça. Són coses del destí. Hi entén, té molta passió i estic convençut que hi posarà molta dedicació. És molt valent, atrevit i no té por de dir les coses clares. No sé quan ho farà però ho farà. Llavors, que li vagi bé o no… això ningú ho sap".

L'entrenador del Manchester City ha parlat extensament de la seva etapa dirigint el primer equip del Barça, el qual ha definit com una "generació única". "Són una generació de jugadors que han anat reciclant-se. La gent parla de Roma o d'altres derrotes.… Això és futbol, estimats! ¿Una mala tarda et treu tota la trajectòria d'onze mesos o el que has fet durant onze anys? Abans en aquesta casa es guanyava una Lliga cada 20 anys!"

Guardiola ha recordat, alegrement, que al Barça s'ho va passar "teta": "Entre partit i partit no hi ha gaire temps per gaudir-ho, però sí en el procés de construcció de l'equip. Veure que els canvis que fèiem funcionaven i que tot anava fluint. Com es portaven entre ells, la química, el respecte als estatus. Com sabien qui era el millor, com s'acceptava la distribució dels salaris... Tot es va anar situant. Eren un grup d'amics que sortien a sopar sovint. Un grup que sabia tirar endavant en els moments de dificultat. Tot això va estar molt bé, però el pes de la responsabilitat de conduir un transatlàntic com el Barça fa que no tinguis gaire temps per gaudir-ho".

Una etapa especial i plena d'èxits, però que es va acabar. "La relació d'estima que tenim els que formàvem part d'aquell grup és impossible de superar. L'estima i tot el que ens apreciem... No hi ha Champions ni Mundial que ho pugui compensar. Ens vam donar molt els uns als altres. Però hi ha un moment, per un procés natural del temps, que les coses s'acaben. I veus que tu ja no seràs el mateix, que t'hauràs d'excusar, que ells potser tampoc, que prendrem mal... I s'acaba. Però es va acabar de manera natural, no va ser que acabéssim a hòsties. Vam fer feliços a molta gent. Per tots els títols guanyats i per com vam fer-ho".

"Vaig pensar que amb Messi ho guanyaríem tot"

D'aquella etapa va sobresortir Messi. "Ja m'havia dit algú del planter que al planter n'hi havia un de molt bo. Em van dir que era molt petit, però que fotia molts gols i driblava molt bé. Jo no el coneixia i un dia el vaig veure amb el seu pare a una botiga de Nike al Prat. El vaig veure petit i tímid i vaig pensar: «Aquest és aquell tan bo que diuen?» Però nosaltres vam començar una temporada a Escòcia, guanyàvem 1-6, 0-5... i ell et fotia tres gols. Vaig pensar que amb ell ho guanyaríem tot".

Entre altres coses, Guardiola també parla del Barça actual, dirigit per Ernesto Valverde. "Nosaltres jugàvem amb extrems molt oberts i ara el Barça no hi juga. Però això vol dir perdre l'essència? Juguen bé? Volen atacar? Fan passar una bona estona a la gent? Doncs això és l'essència! A mi encara m'agrada veure'ls, pel sentiment de proximitat, per si algun dia me'ls he de trobar i per si juga el Leo, a qui és un goig veure. M'agrada veure De Jong, el Busi.… I vull que els hi vagi bé".

stats