Esports 19/08/2018

Un gol de penal d'Abdon Prats dona la victòria (1-0) al Mallorca

L'equip de Vicente Moreno retorna amb bon peu a la categoria de plata del futbol espanyol

Efe
Els jugadors del Mallorca celebrant el gol de la victòria.

PalmaUn gol de penal transformat per Abdon Prats en el minut 44 ha servit perquè el Mallorca hagi reaparegut aquest diumenge a Segona Divisió amb victòria (1-0) davant un Osasuna que s'ha presentat a Son Moix amb diverses baixes importants.

En el minut 89, l'àrbitre ha anul·lat un gol a l'Osasuna per joc perillós de l'autor, Nacho Vidal.

La primera meitat s'ha caracteritzat per un major domini local, mentre que l'Osasuna s'ha mostrat ben armat en defensa.

En el minut 21, una caiguda de Carlos Castro a l'àrea navarresa ha estat reclamada com a penal pel tècnic local, Vicente Moreno, però el col·legiat no ho ha concedit i ha mostrat targeta groga al davanter, perquè ha entès que l'ha volgut enganar.

Per la seva banda, el conjunt pamplonès ha replicat amb un llançament llunyà d'Oier en el minut 35 que ha sortit fora per poc.

Quan mancaven amb prou feines dos minuts per al descans, ha arribat la jugada més decisiva. L'àrbitre ha assenyalat penal d'Unai García sobre Carlos Castro a l'interior de l'àrea petita i Abdon Prats ha marcat l'1-0. Així ha acabat la primera meitat.

Després del descans, l'Osasuna ha avançat línies i el Mallorca s'ha dedicat a cercar el contraatac, però ha notat el desgast del primer temps.

Mentre que el tècnic local ha reforçat el mig camp donant entrada a migcampistes, el preparador visitant ha posat davanters a la gespa per cercar un empat que no ha arribat.

En el minut 85, Abdon hauria pogut aconseguir el 2-0, però un defensa osasunista ha salvat la diana a la mateixa línia de gol.

D'altra banda, en el minut 89, l'àrbitre ha anul·lat un gol de xilena de Nacho Vidal perquè hi ha vist joc perillós, una decisió molt protestada per tot l'equip navarrès.

Fitxa

1 - Mallorca: Reina, Xisco Campos, Marc Pedraza (Faurlín, min.79), Aridai (Valcarce, min.70), Salva Sevilla, Abdon Prats, Lago Junior, Fran Gámez, Carlos Castro (Bava, min.59), Salva Ruiz i Raíllo.

0 - Osasuna: Juan Pérez, Nacho Vidal, David García, Oier, David Rodríguez (Brandon, min.69), R.Torres, Clerc, Unai García, Kike Barja (Juan Villar, min.62), Iñigo Pérez i Miguel Olavide (Imanol García, min. 77).

Àrbitre: Dámaso Arcediano Monescillo. Comitè de Castella-la Manxa. Ha mostrat targetes grogues a Lago Junior (min.18), Carlos Castro (min.21), Oier (min.30), Fran Gámez (min.41), Xisco Campos (min.45) i Reina (min.86).

Gols:1-0, minut 44: Abdon Prats (penal).

Incidències: Estadi Son Moix (9.450 espectadors). Primera jornada de la Lliga 123 de la temporada 2018-2019. S'ha guardat un minut de silenci per la defunció de l'excoordinador de penyes del club local, Pedro Colombás. A la tribuna, hi ha estat present el jugador Martin Valjent, defensa eslovac del Chievo Verona, que aquest dilluns s'incorporarà al Mallorca com a cedit.