ELS INTERNACIONALS
Esports 15/11/2011

El peatge de les seleccions

Fins a onze futbolistes del Barça juguen avui un partit a l'altra banda de l'oceà Atlàntic: els vuit que són amb la selecció espanyola, Messi, Mascherano i Alexis. Acte seguit tornaran cap a Barcelona.

Toni Padilla
3 min
L'altra cara de messi L'argentí, frustrat amb la seva selecció després d'empatar amb Bolívia divendres.

BARCELONA.Els periodistes que segueixen l'actualitat de la selecció xilena feia molt de temps que no hi detectaven un ambient tan dolent. Cinc jugadors, tots importants, van arribar tard a la concentració de l'equip entrenat per Claudio Borghi, que va apartar-los del grup fent públic que havien arribat en mal estat. Lluny de disculpar-se, Valdivia, Vidal, Jara, Carmona i Beausejour van fer una roda de premsa en què van atacar el seu seleccionador.

Aquest clima va ser el que es va trobar el blaugrana Alexis Sánchez quan va arribar al seu país des de Barcelona. El blaugrana, un dels jugadors més mediàtics de Xile, va decidir prendre partit i, segons sembla, va recriminar a Valdivia la seva actitud, ja que el jugador ja és reincident en fets semblants. El posicionament del jugador del Barça va donar inici a una petita baralla, ja que el jugador del Sevilla Gary Medel va encarar-se amb Alexis per defensar Valdivia. Curiosament, Alexis i Medel comparteixen representant, Fernando Felicevich.

Poc després, l'equip volava a Montevideo per jugar el primer dels dos partits de la fase de classificació per ser al Mundial contra la vigent campiona de Sud-amèrica, partit que els xilens van perdre per 4 a 0. Alexis va demanar just abans del matx no jugar a causa d'unes molèsties. El blaugrana va veure com els seus companys eren golejats i com després del primer gol local Medel s'encarava sobre la gespa amb Ponce, un dels amics d'Alexis al vestuari.

Alexis Sánchez viu en directe una crisi que està paralitzant l'actualitat a Xile. L'equip de Borghi rep aquesta matinada (00.30, Esport3) el Paraguai i està obligat a guanyar per oblidar aquests problemes interns. Ahir el blaugrana va entrenar bé, acompanyat sempre d'Humberto Suazo, Waldo Ponce, Mauricio Isla i Matí Fernández. Medel en canvi, va entrenar amb els suplents. Claudio Borghi, doncs, dóna galons a Alexis, que avui tindrà la responsabilitat de liderar l'equip del seu país en un partit complicat que pot decidir la sort del seleccionador i de tota la selecció xilena.

Messi, contra l'humitat

Tan bon punt acabi el partit, Alexis tornarà a Barcelona per intentar entrenar amb Guardiola aquest mateix dijous. Ho farà cansat físicament i emocionalment després d'uns dies molt durs. Alexis no volarà en el mateix vol que Messi i Mascherano, que tornaran a Catalunya des de Colòmbia, on avui juga l'Argentina, a Barranquilla (22.00 h, Esport3). Els argentins, molt criticats després d'empatar a casa amb la selecció més feble del continent, Bolívia, afronten un partit molt dur davant d'una selecció colombiana en forma que s'aliarà amb la calor i la intensa humitat de Barranquilla.

Messi, que és el capità de la selecció albiceleste, afronta el duel obligat a fer un bon partit, ja que bona part de la premsa el va assenyalar com un dels culpables del partit contra els bolivians. Tampoc en va sortir ben parat un Javier Mascherano que avui podria jugar amb la selecció en la mateixa posició amb què sol fer-ho al Barça: de defensa. Ara, l'exjugador del River Plate té una petita sobrecàrrega al bessó dret i podria ser baixa en l'equip d'Alejandro Sabella. Els argentins, molt criticats i xiulats pel seu propi públic, tampoc tenen un partit fàcil, sobretot perquè ja van perdre l'últim desplaçament. Llavors va ser a Veneçuela, per culpa del gol d'Amorebieta.

Espanya, a Costa Rica

Els tres internacionals sud-americans que juguen partit oficial tornaran a la feina dijous. Guardiola, en canvi, ja disposarà dels internacionals espanyols dimecres a la tarda, tot i que aquests juguen avui a les 22.05 (TVE) a Costa Rica. Del Bosque podria fer jugar de titulars Valdés, Puyol, Busquets, Cesc i Villa a l'estadi Nacional de San José. També s'incorporarà dimecres a la feina Abidal, que avui juga amb França un amistós contra Bèlgica.

En canvi, Keita i Adriano ja són a Barcelona. El brasiler, però, ha tornat amb molèsties al bíceps femoral de la cama esquerra després de jugar l'amistós entre Gabon i el Brasil. Avui serà sotmès a diverses proves físiques.

stats