ESPANYOL
Esports 09/03/2013

Tot passa per guanyar a domicili

És una de les poques estadístiques que Aguirre encara no ha pogut capgirar

Martí Molina
2 min
Tot passa per guanyar a domicili

Javier Aguirre es va fer càrrec de l'Espanyol amb l'objectiu únic de salvar-lo del descens. Era a finals de novembre, quan l'equip tenia 9 punts -després de 13 jornades- i era el cuer de la Lliga. Ara, 13 jornades després, l'equip ha obrat el que per a molts semblava impossible. L'Espanyol no només ha aixecat el vol, sinó que ha escapat de la zona perillosa. La fórmula màgica del Vasco Aguirre ha funcionat. Si abans tan sols s'havien guanyat dos partits, en la nova etapa només se n'han perdut dos. Ja no s'encaixen tants gols, se'n marquen molts més i Cornellà-El Prat -on l'equip només ha cedit dos empats- ha passat a ser un fortí. Tanmateix, encara hi ha una estadística que es resisteix al tècnic mexicà: les victòries lluny de casa. Aquesta tarda a Vallecas tindrà una nova oportunitat (16 h, GolT i C+ Liga). "Ens cal guanyar fora", explicava ahir Aguirre a la prèvia del partit.

L'Espanyol suma 32 punts, i està a la mateixa distància (nou punts) de les places europees i de les del descens. Un cop redreçat el rumb, i amb una permanència que sembla ben encaminada, l'equip ja es pot començar a plantejar reptes més ambiciosos, però tot passa per ser millors lluny del seu estadi.

Des que va arribar a la banqueta blanc-i-blava, el Vasco ha aconseguit sumar 17 dels 21 punts a Cornellà-El Prat. Tanmateix, lluny de casa només ha pogut guanyar un partit, a San Mamés, on va golejar l'Athletic Club per 0 a 4. La resta han estat tres empats (Granada, Reial Madrid i Saragossa) i dues derrotes (Barça i Atlètic de Madrid). "Estem molt forts. Vam tenir una pausa davant el Valladolid [empat a zero la setmana passada], però si en aquests dos pròxims partits fora juguem amb aquesta serietat hi haurà bones notícies", comentava l'entrenador.

Visita a Vallecas

L'Espanyol es trobarà amb un Rayo Vallecano ben situat a la competició però que ha encadenat una mala ratxa de resultats -només dues victòries en els últims set enfrontaments- que l'ha allunyat de les posicions de l'Europa League. Tot i això, és a només una victòria. "És un equip que té un atac ben construït, bones referències a dalt i gran qualitat tècnica -deia Aguirre-. Juguen molt de pressa i fluid però nosaltres volem incomodar-los. Si canvien el seu estil serà un avantatge per a nosaltres, que sortirem al camp amb les idees molt clares".

Els bons números del tècnic mexicà fan augurar que l'Espanyol li proposarà ben aviat la renovació. Però Aguirre, que es manté ferm en la tesi que fins que l'equip no arribi als 42 punts no podrà respirar tranquil, vol aïllar-se de qualsevol factor extraesportiu.

Avui afronta el partit amb les novetats a la convocatòria del davanter uruguaià Christian Stuani -baixa la setmana passada per sanció-, i els migcampistes Juan Forlín -recuperat de la grip- i Sergio Tejera. En canvi, són baixa per decisió tècnica el migcampista Cristian Gómez i el davanter italià Samuele Longo. Raúl Baena -també jugador del mig del camp- continua al marge del grup per una lumbàlgia que arrossega des del febrer.

No hi haurà canvis significatius a l'equip. El principal dubte és saber qui acompanyarà Simão a la posició d'extrem: si Wakaso o Stuani, encara que l'uruguaià sembla tenir més números d'aquesta rifa.

stats