LLIGA
Esports 20/02/2012

200 partits i 146 somriures

Leo Messi va celebrar 200 partits de Lliga amb el Barça amb un partidàs i quatre gols. Ja n'ha fet 146 en aquesta competició i 222 en total, i està a 13 gols d'atrapar el rècord de César Rodríguez.

Albert Solé
2 min
Messi en el moment de superar Alves de vaselina en el quart gol de la nit.

BARCELONA.Tot i que els números de Leo Messi en aquest mes de gener i la meitat del febrer serien l'enveja de qualsevol jugador de primer nivell -9 gols en 13 partits i un bon grapat d'assistències abans-d'ahir-, l'excel·lència a què ha acostumat l'argentí els seguidors blaugranes li feia perdre totes les comparacions. I com que en el futbol les sensacions són més importants que les estadístiques, el gran partit de Leo Messi d'ahir va fer exclamar a bona part del culers "Messi ha tornat!". I el retorn de la millor versió del crac argentí va coincidir amb la celebració dels seus 200 partits en Lliga amb el Barça, en els quals ha marcat 146 gols, comptant els quatre d'ahir, una barbaritat. Però tan o més espectacular que el nombre de gols que ha fet Messi en 200 partits de Lliga és la seva efectivitat. El Barça ha guanyat el 74% dels partits de Lliga que ha disputat: 148 de 200. Nit rodona en tots els sentits.

Leo Messi va fer un partit sublim, d'aquells de traca i mocador, en una nit en què li va sortir tot i va acabar amb quatre gols, i en podien haver sigut uns quants més, tot just el segon cop que ho aconsegueix. De hat tricks n'ha fet 14 de blaugrana, però ahir es va superar repetint la gesta que va fer per primer cop el 6 d'abril del 2010, en el partit de tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions 2009-2010 contra l'Arsenal al Camp Nou. A la Lliga és el primer cop que ho fa, l'últim blaugrana que va aconseguir quatre gols en la competició domèstica va ser Samuel Eto'o el 8 de novembre del 2008.

A la caça de César

L'estrella del Barça sempre diu que no l'obsessionen els rècords ni les xifres, però segur que li agradaria convertir-se en el màxim golejador de la història del Barça aquesta temporada mateix, i, al ritme que va, ho podrà aconseguir de sobres. Amb els 4 gols d'ahir ja n'ha fet 27 a la Lliga -un menys que Cristiano Ronaldo- i 42 en totes les competicions. Aquests 42 gols se sumen als 180 amb què va acabar la temporada passada, i ja en porta 222, a 13 dels 235 que va fer César Rodríguez, El Pelucas, als anys 40 i 50.

stats