Esports 30/04/2011

El partit més esperat, en el millor moment de l'any

Natalia Arroyo
2 min
A punt per la final L'Espanyol femení s'entrenava dilluns a Sant Adrià.

BarcelonaJugar la Lliga de Campions és un somni per a qualsevol futbolista. Per a les noies a Espanya, això només és possible si guanyes la Superlliga. Ser segones no té premi. No hi ha Europa League. Ho sap l'Espanyol, que l'any passat va perdre la final contra el Rayo Vallecano i es va quedar sense jugar competició europea. Avui a les 17.30 es jugarà al Teresa Rivero de Madrid l'anada de la final d'enguany, que decidirà quin dels dos clubs mereix el premi.

"La final de l'any passat no té res a veure amb aquesta, els dos equips han canviat molt", assegura l'entrenador, Óscar Aja. Sandra Vilanova, que l'any passat va ser campiona amb el Rayo, també es mostra confiada en les opcions de l'Espanyol de revenjar aquella final perquè "després d'un inici irregular, la línia és ascendent". "La final ens arriba en un molt bon moment", sentencia, tot i que preveu un partit "molt seriós, molt igualat". La jove jugadora Alexia Putellas, que tot i tenir 17 anys ja ha jugat partits importants com a internacional Sub-17, s'afegeix a aquest pronòstic i augura: "Serà una final difícil, sobretot el primer partit al seu camp". El fet de jugar-se en un estadi, sobre gespa natural, també pot ser un factor a tenir en compte, apunta Vilanova.

Un altre punt de referència, tot i que desconcertant, són els dos resultats en Lliga: primer, victòria per 6-2 del Rayo a Vallecas i, després, golejada per 6-1 de l'Espanyol a Sant Adrià. "No seran partits tan oberts", intueix la navarresa Ane Bergara, que reconeix, somrient, que somiava que el rival a la final fos l'Athletic Club i no el Rayo. "M'hauria fet molta il·lusió jugar a San Mamés".

Anar a Europa salvaria la secció

Bona part del futur de l'Espanyol femení passa per treure un bon resultat a Madrid i alçar el títol, l'objectiu del club aquesta temporada, davant l'afició el diumenge 8 a Sant Adrià. Vilanova confessa que les jugadores "s'han aïllat" de la polèmica, estan "tranquil·les" i només volen "gaudir de la final". Però Bergara reconeix que guanyar ajudaria a reforçar el projecte perquè "Europa és un reclam". "Si guanyem i juguem la Champions l'any que ve, el club voldrà enviar-hi un equip competitiu".

stats