07/04/2012

Un partit perillós

2 min
Josep Guardiola, durant l'últim entrenament del Barça abans de viatjar avui cap a Saragossa.

D'una banda, un equip modest, en una situació econòmica i institucional delirant, que fa quatre dies estava pràcticament a Segona Divisió i que amb l'arribada de Manolo Jiménez a la banqueta ha aconseguit canviar la tendència i ara veu la llum al final del túnel (el Saragossa ja no és cuer i està a només quatre punts de la salvació). L'entrenador del Saragossa, a més, ja ha avisat que només amb intensitat, agressivitat i un plantejament defensiu podran tenir alguna opció de puntuar contra el Barça. Per tant, no és difícil imaginar-se com sortiran al camp els seus jugadors.

De l'altra, una afició que sempre ha rebut el Barça amb hostilitat i ganes de brega, i, finalment, el Barça, un equip que ve de classificar-se per a les semifinals de la Lliga de Campions després de jugar un partit complicat contra un dels clubs més llegendaris d'Europa i que treballa en un entorn en què es parla molt més del Chelsea, de Mourinho i del Madrid que no pas del Saragossa.

La combinació de tots aquests factors fa que el partit d'avui a la Romareda sigui extremament perillós. Guardiola no ha de fer un treball de motivació especial quan el Barça ha de jugar partits contra rivals de primer nivell però després de l'eliminatòria contra el Milan, després d'haver fet història arribant a les semis de la Champions per cinquena vegada consecutiva i amb el Chelsea i el Madrid a l'horitzó, el treball per conscienciar els jugadors de la dificultat i el valor del partit d'avui sí que serà necessari.

Un repte psicològic

Aquesta vegada el repte és, sobretot, psicològic. I no ho dic perquè la plantilla sigui dubtosa en aquest sentit. Els futbolistes del Barça ja han demostrat un munt de vegades que tenen l'actitud adequada gairebé sempre i seria injust dubtar de la seva voluntat permanent de competir al màxim sigui qui sigui l'adversari. Ara, això no vol dir que no hi pugui haver una baixada de tensió.

De fet, és natural que després de pics de dificultat com el partit contra el Milan i sabent quins partits hauran de jugar les properes setmanes els jugadors desaccelerin. La situació a la Lliga, però, no permet cap tipus d'error i per això Guardiola haurà de recordar a tothom que el Saragossa sortirà a mossegar des del primer minut i que si el Barça no juga connectat des del principi, la patacada està garantida.

stats