MUNDIAL 2014
Esports 24/03/2013

Tot un país en mans de Messi

L'Argentina s'il·lusiona amb el pròxim Mundial gràcies al jugador del Barça

Toni Padilla
3 min

A les portes de l'estadi Monumental de Buenos Aires, abans del partit Argentina-Veneçuela, un noi disfressat com si fos el papa Francesc portava una foto de Messi. "El Papa és argentí, Déu també", feia assenyalant la foto del jugador del Barça davant les càmeres de televisió. L'Argentina va golejar 3-0 la selecció vinotinto i lidera la fase de classificació per ser al Mundial del Brasil amb pas ferm. Messi, autor de dues assistències i un gol, va rebre abans del partit una placa per recordar els 100 partits amb la selecció albiceleste i es va trobar amb un públic que no va deixar de cantar "que de la mano de Leo Messi, todos la vuelta vamos a dar ", fent referència a la volta d'honor que fan els equips campions. A l'Argentina, l'afició s'il·lusiona amb la possibilitat de guanyar el Mundial a casa de l'etern rival, el Brasil. I la culpa és de Leo Messi.

"Que arribi ja el Mundial", escrivia el prestigiós periodista esportiu Daniel Arcucci. Al diari Olé , on ja han creat la secció de notícies Messi a la web, Hernán Claus comentava que "l'Argentina creu en la cama esquerra de Messi, el papa estimat per tots". Al diari Clarín deixaven clar que "només Messi podia robar protagonisme al papa Bergoglio aquests dies". I els aficionats que van ser a l'estadi Monumental combregaven amb aquesta opinió, amb pancartes en què es podia llegir " Hacé Lío, Messi ", " MESSIento enamorado ", " InMESSIonante " i " D10S y el MESSIas ", amb unes imatges de Maradona i Messi. El golejador del Barça, de fet, ja s'ha situat a només dos gols dels 34 que va marcar Maradona amb la selecció. Encara lluny queden els 56 que va marcar Gabriel Omar Batistuta, màxim golejador en la història de l'Argentina.

Alejandro Sabella, el seleccionador argentí, admetia després de derrotar Veneçuela que "Messi és el millor jugador del món; i Higuaín un dels millors davanters", en referència al tàndem ofensiu format pels dos jugadors, un tàndem que va fer miques la defensa visitant. El davanter del Madrid va aprofitar dues assistències del blaugrana per fer dos gols, i Messi va fer el segon gol del partit de penal. "Cada dia ens entenem millor", admetia un Messi que ha demostrat que sap trobar l'equilibri entre les seves jugades individuals i la feina per als seus companys. "Aquest equip és molt solidari; havia demanat als davanters, a Messi, Higuaín i Lavezzi, que ens ajudessin molt per recuperar pilotes, per treballar en defensa també", apuntava Sabella. I els seus homes d'atac, ben allunyats de postures còmodes, van deixar-s'hi la pell per ofegar els veneçolans ja en la seva sortida de pilota.

El repte de La Paz

L'Argentina ja sap que jugarà el Mundial del Brasil. Hauria de perdre tots els partits que queden per no classificar-se. Falten sis jornades i treu 11 punts al primer equip que queda fora de la zona de classificació. Aquesta setmana, abans de tornar a Barcelona, Messi juga a La Paz, la capital boliviana, en un partit molt complicat, ja que es juga a 3.600 metres sobre el mar. L'estadi nacional de La Paz és un dels estadis més complicats del món, ja que els visitants tenen molt poc temps per adaptar-se a les condicions, i durant la fase de classificació per al Mundial del 2010 l'Argentina de Maradona va ser golejada per 6-1. Un partit que Messi no oblida. "Va ser una de les pitjors experiències que recordo. Tenim molt mal record del que va passar i volem deixar una imatge ben diferent. Si altres seleccions han guanyat a La Paz, nosaltres podem. Aquell partit no és fàcil d'oblidar, feies una cursa i ja no et recuperaves més", admet un Messi que va jugar els 90 minuts contra Veneçuela. També Mascherano va jugar tots els minuts, com a migcampista defensiu, on sempre el situa Sabella. "És un dels termòmetres de l'equip", va dir Sabella sobre el futbolista del Barça. Un home que no vol ni parlar de la final del Mundial del 2014 a l'estadi de Maracaná de Rio de Janeiro. Per una qüestió de superstició, Mascherano no vol dir res sobre el partit que tot argentí somia: veure Messi aixecant la copa de campions del món en territori brasiler.

stats