FUTBOL

Els organitzadors del Girona-Barça de Miami demanen el suport de l'afició

La multinacional Relevent inicia una recollida de signatures: "Cal lluitar per aquest partit"

La disputa del Girona-Barça del mes de gener segueix sent un misteri. Segons va anunciar el president de la Lliga, Javier Tebas, la intenció és que la pilota rodés a Miami com a resultat d'un acord de l'organització per internacionalitzar el futbol espanyol. Aquesta iniciativa va anar de la mà de la multinacional Relevent, que seria l'encarregada de gestionar la logística i l'escenari del derbi català.

Davant d'aquesta incertesa, l'empresa ha iniciat una recollida de signatures per pressionar els responsables de prendre la decisió final. "La Lliga, la millor competició de futbol del món, està intentant portar un partit del calendari als Estats Units per primera vegada, però necessitem la teva ajuda perquè això sigui realitat", explica Relevent a través d'un escrit.

L'empresa se centra a destacar que la decisió final és en mans dels seguidors i que, per raons merament esportives, la resposta ha de ser 'sí': "Imagina't poder veure Luis Suárez, Coutinho, Stuani o Portu a casa. Un partit real, amb punts en joc, al Hard Rock Stadium de Miami. Només hi ha un problema: alguns dels principals responsables de la decisió estan decidits a bloquejar el partit, afirmant falsament que no és bo per a les competicions estatunidenques. Així que nosaltres, els aficionats, els veritables majordoms del joc, hem de lluitar per aquest partit", assegura el comunicat.

La FIFA diu 'no'

L'oposició de la FIFA sembla l'argument més contundent en aquesta lluita d'interessos. El congrés de l'organisme futbolístic celebrat dies enrere a Kigali (Ruanda) va deixar clara la postura del president Gianni Infantino: "El consell de la FIFA ha tractat el tema, i remarquem que els partits oficials s'han de disputar al propi país", va dir.

Paral·lelament, la Lliga treballa per rematar els últims detalls del projecte. El Girona va dibuixar mesos enrere possibles fórmules de compensació davant del que serà un experiment de conclusions desconegudes. La intenció de l'entitat és gestionar la frustració dels seus aficionats, que es perdran un dels partits més llaminers de la temporada, que estava inclòs en l’abonament del curs.

EDICIÓ PAPER 18/05/2019

Consultar aquesta edició en PDF