Els organitzadors de la Volta a Menorca en BTT descarten ampliar inscripcions l'any que ve

Els responsables de la prova entenen que superar el mig miler de ciclistes provocaria "erosions" al camí de Cavalls

L'èxit a tots els nivells que ha suposat la 13a edició de la Volta a Menorca en BTT no fa que els organitzadors, la Penya Ciclista de Ciutadella, optin per un model de prova esportiva que aspiri a augmentar els participants. En el rerefons d'això hi ha les lleis mediambientals, que exigeixen uns paràmetres que impliquen un desplegament logístic més rellevant. La Volta a Menorca en BTT s'ha celebrat durant el cap de setmana amb el suport de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, òrgan dependent del Consell Insular.

Un dels responsables de l'organització, Macià Coll, ha detallat que "dels 500 participants, un 60% són de fora de l'illa, mentre que el 40% són autòctons. A aquests cal afegir-hi una quarantena d'infants que van participar en l'etapa prèvia de promoció, i entre 60-70 guies que han ajudat a obrir el camí als participants pel camí de Cavalls i els camins de titularitat privada". Coll ha recordat que "cada any ens movem en el mateix nombre d'esportistes perquè consideram que és el nostre sostre". En aquest sentit, el responsable de la prova creu que "no estam en condicions d'assumir més ciclistes, ja que el canvi de lleis europees mediambientals l'any 2016 i relatives a la modificació de la protecció de la Xarxa Natura 2000 impossibiliten celebrar aquest tipus d'esdeveniments a causa de l'erosió que podria patir el terreny".

La Volta a Menorca en BTT consisteix en la disputa de tres etapes. Aquest any, el mig centenar de participants han completat 60 quilòmetres el primer dia, 69,5 a la segona jornada, i 55,4 quilòmetres en la tercera i definitiva etapa. L'al·licient més gran de la prova és que no té un caràcter competitiu i permet gaudir de la pràctica esportiva mentre s'observen ubicacions d'alt valor paisatgístic com el Parc Natural de l'Albufera del Grau, el far de Cavalleria o les platges verges de Ciutadella, Macarella, Turqueta i Son Saura. 

EDICIÓ PAPER 20/04/2019

Consultar aquesta edició en PDF