CICLISME
Esports 09/01/2013

La USADA acusa Armstrong de voler silenciar la investigació del seu cas de dopatge amb diners

El ciclista trencarà el seu silenci durant una entrevista amb la popular periodista Oprah Winfrey

Efe
1 min
Lance Armstrong, en un acte de l'associació Livestrong / TOM PENNINGTON / GETTY IMAGES

BarcelonaEl director de la USADA, Travis Tygart, ha dit avui en una entrevista amb el programa "60 Minutes Sports" que fa uns anys Armstrong va arribar a oferir una milionària donació a l'agència antidopatge abans que s'iniciés la investigació sobre ell.

La setmana passada, el diari New York Times va assegurar que l'exciclista estava pensant admetre les acusacions de dopatge públicament, cosa que va negar el seu advocat poc després.

Armstrong trencarà el seu silenci amb Oprah

El ciclista Lance Armstrong, set vegades campió del Tour de França, serà entrevistat per la presentadora televisiva Oprah Winfrey el 17 de gener, en el que serà la seva primera aparició pública després de ser apartat de la competició i privat dels seus títols per dopatge. Segons OWN, el grup de canals i programes d'Oprah Winfrey, la presentadora entrevistarà el exciclista a casa de Texas perquè Armstrong parli de "els anys d'acusacions de jugar brut i de mentir sobre l'ús de substàncies dopants al llarg de la seva carrera com a ciclista ".

L'entrevista estarà inclosa en un especial de 90 minuts del programa "Oprah Next Chapter" que s'emetrà a les 21.00 hores del dijous 17 de gener hora de l'est dels EUA (02.00 GMT de divendres) i podrà ser seguida per internet a Oprah.com.

L'agència antidopatge dels Estats Units USADA va determinar aquest passat estiu que Armstrong havia participat en un extens programa de dopatge durant els seus anys com a ciclista i li va prohibir tornar a la vida esportiva i el va privar de tots els seus títols, el que a més ha suposat un gran greuge econòmic per al nord-americà.

stats