MUNDIAL DE MOTOGP
Esports 21/10/2017

Les opcions de Joan Mir de coronar-se campió de Moto3 a Austràlia

El mallorquí té una segona oportunitat de guanyar el títol després de no puntuar al Japó

Nuria García
Joan Mir, amb una cria de cangur, en un acte promocional del GP d'Austràlia

BarcelonaJoan Mir segueix tenint prou avantatge al capdavant de la classificació general de Moto3, la categoria petita del Mundial de MotoGP, per aconseguir el títol de campió del món aquest diumenge, al Gran Premi d'Austràlia, dues curses abans del final del campionat.

Al Japó, Mir ja va tenir la primera oportunitat, però després de no aconseguir una bona posició a la graella de sortida, la pluja i la prudència el van fer mantenir-se al darrere i es va quedar sense sumar cap punt. A més, el seu ja únic rival en la lluita pel títol, Romano Fenati, va guanyar, cosa que va significar que l'italià li retallés 25 punts de cop en tan sols una cursa.

El Mundial arriba aquest cap de setmana a Austràlia, on Mir podrà tornar a lluitar pel títol. Els dos pilots estan separats per 55 punts i totes les combinacions de resultats que facin que Mir surti de Phillip Island amb més de 50 punts de diferència sobre Fenati el coronaran campió. El mallorquí sortirà tercer, per davant de Fenati, cinquè. "Al Japó la moto no anava bé, però jo tampoc estava fi. Aquí demostrarem que estem lluitant, he gaudit com un nen", ha dit Mir, que ha afegit: "Es pot dir que he recuperat les bones sensacions que he tingut durant tot l'any, estic fort".

Joan Mir ha aconseguit el millor temps en la primera jornada d'entrenaments del GP d'Austràlia de Moto3

Així, si aquest diumenge (04.00 h) acaba primer o segon, només dependrà d'ell per celebrar el Mundial a Phillip Island i seguir els passos de dos pilots catalans: Maverick Viñales el 2013 i Àlex Márquez el 2014 ja es van convertir en campions del món de la categoria petita al traçat australià.

Per aconseguir-ho, doncs, Mir necessita guanyar la cursa o acabar segon. Si aconsegueix una d'aquestes dues posicions, el de Palma no haurà d'estar pendent de la posició de Fenati. Ara bé, hi ha moltes més combinacions de resultats que també li donarien matemàticament el títol.