BÀSQUET - LLIGA ENDESA
Esports 17/03/2013

La crisi obliga a desempolsar l'aposta pel planter a Badalona

El Fiatc Joventut competirà avui amb vuit jugadors de casa contra el Caja Laboral

àlex Gozalbo
2 min
Els jugadors Nacho Llovet i Sitapha Savané durant la trobada amb els aficionats del Fiatc Joventut de divendres.

BadalonaLa sortida de Tony Gaffney, que ha abandonat el Fiatc Joventut al·legant impagaments, i les lesions de Corey Fisher i Ognjen Kuzmic han obligat Salva Maldonado a convocar quatre jugadors de l'equip vinculat per competir aquest vespre (18.45 hores, Esport3) contra el Caja Laboral. En total, la Penya jugarà amb vuit jugadors formats a casa. La falta de diners accentua l'aposta pel planter a la qual l'entitat sempre ha sigut fidel.

"Jo compto amb els jugadors que tinc i aquesta és l'única situació evident i que sempre he fet i seguiré fent. Jugadors que tinc, jugadors amb els quals compto. Si hi ha jugadors que estan lesionats o en altres situacions, no hi puc fer res", recorda el tècnic, que no s'acaba de creure les opcions que l'equip té de classificar-se per disputar els play-off pel títol. El Fiatc Joventut acumula 12 victòries i 12 derrotes.

El club vol reforçar els lligams amb els seus aficionats i divendres els jugadors i els components del cos tècnic van reunir-se amb els seguidors al Palau Olímpic de Badalona. "Nosaltres comptem amb la nostra gent i estic segur que la nostra afició serà aquí i ens farà costat. Nosaltres no tenim res a perdre, sortirem sense cap tipus de pressió i intentarem donar la sorpresa", apunta Pere Tomàs, que encara recorda la derrota que el seu equip va patir a la primera volta contra l'equip basc (92-76).

El partit servirà per viure el retorn de Zan Tabak i David Jelinek a Badalona. L'expivot de la Penya és ara l'entrenador del Caja Laboral, mentre que l'escorta, que va començar la temporada a l'Olin Edirne turc, ha ocupat el lloc de Brad Oleson, que va ser traspassat al Barça Regal. "Per a mi serà un partit molt especial, ja que torno a la que va ser casa meva durant cinc anys i allà sempre em van tractar molt bé", explica el tirador txec.

El CAI Saragossa visita el Palau

Sense gaire temps per descansar o preparar el partit, el Barça Regal rep aquest migdia (12 hores, Esport3) el CAI Saragossa. "És un enfrontament molt important per a nosaltres perquè vam perdre l'últim partit que vam jugar contra el Caja Laboral a la Lliga Endesa. Em preocupen moltes coses, com per exemple el seu tir exterior i com obren el camp amb Aguilar", recorda Xavi Pascual.

stats