Curses de Muntanya
Esports 26/10/2014

Núria Picas es proclama campiona de l'Ultra Trail World Tour

Amb 636 punts, s'ha imposat a la brasilera Maciel (577) i la francesa Mauclair (551). El campionat consta de deu curses de més de 100 quilòmetres

Ara
1 min

BarcelonaNúria Picas s'ha proclamat campionat de l'Ultra Trail World Tour, un títol que l'acredita com la millor corredora en llarga distància del món. L'atleta manresana ha sumat un total de 636 punts. Picas va guanyar a Transgrancanaria (Gran Canària), Ultra-Trail Mon Fuji (Japó), The North Face 100 (Austràlia) i va ser sesgona a l’Ultra Trail du Mont Blanc (Chamonix, França). La brasilera Fernanda Maciel (577) i la francesa Nathalie Mauclair (551) han aconseguit la segona i tercera posició del campionat, respectivament.

La notícia del seu triomf l'ha sabuda mentre corria el Gran Raid des Templiers, que no puntuava per a l''Ultra Trail World Tour, i on ha guanyat per tercera vegada consecutiva, amb un temps de 7h51'46". Ha quedat per davant de Juliette Benedicto (8h00'33") i Magdalena Boulet (8h02'40"). De fet, a Picas no li ha fet falta participar en l'última prova del campionat perquè portava prou avantatge.

“Ha estat un final de temporada molt rodó. Poder tornar a aconseguir una victòria aquí a Templiers m’omple d’il·lusió, i més sabent que he guanyat l’Ultra Trail World Tour. És la culminació d’una temporada on he gaudit molt però també on hi ha hagut moments difícils. Aquest és el premi a tant d’esforç, i n’estic molt satisfeta”, explicava Núria Picas.

L'Ultra Trail World Tour consiteix en deu carreres de més de 100 quilòmetres i se celebren en diferents llocs dels cinc continents. El pròxim 19 de novembre rebrà el premi a París.

stats