09/01/2011

La nova mutació de Messi és la reencarnació de Laudrup

2 min
Els jugadors del Deportivo van intentar aturar Messi de totes les maneres possibles. Rubén Pérez no va poder evitar que l'argentí arribés amb facilitat a l'àrea.

EDITORHi ha un nou Leo Messi, una nova mutació de l'extraterrestre. És el Messi que va aparèixer ahir a Riazor en el 0 a 1 i en el 0 a 4, convertit en el millor assistent de la Lliga. És el Messi que es va inventar Guardiola en aquell gran 2 a 6 al Santiago Bernabéu, però que va eclosionar en el 5 a 0 a José Mourinho d'aquesta temporada i que han confirmat les jornades posteriors. És un Messi que sembla una reencarnació del millor Michael Laudrup, que sap trobar sempre les línies impossibles de passada entremig de la defensa rival.

És la tercera mutació després del Messi golejador i del Messi driblador. Potser és un recordatori que a aquest jugador meravellós no se'l podrà encasellar mai. Quan li deien que conduïa massa la pilota, va aparèixer el jugador al primer toc. Quan li deien que no marcava, va aparèixer el millor golejador de la història. I ara, quan corria el risc de ser vist com un golejador, apareix el passador meravellós. En el 0 a 1, un toc senzill i suau amb la punta de la bota va despullar la defensa del Dépor, va habilitar David Villa per al 0 a 1 i va enterrar el partit.

Els recomano que repeteixin aquest toc a càmera lenta unes quantes vegades. En aquest toc que aparentment no és res se sintetitza tot el treball de La Masia, és el toc que explica la manera de jugar del Barça, el toc que ha convertit un gran jugador individual en l'inigualable jugador d'equip que veiem ara. En el 0 a 2, una falta directa de l'astre argentí enviava un altre missatge: vés a saber si la propera mutació serà la de millor picador de faltes de la història.

Però el partit va deixar una altra bona notícia: per primera vegada aquesta temporada, un equip amb almenys tres suplents va jugar a un nivell més que acceptable. És més que probable que Pep Guardiola acabi deixant en evidència els que hem cregut durant tota la temporada que la distància entre l'onze de gala i la resta de la plantilla era molt gran.

El cert és que tots van complir i Mascherano va jugar a un gran nivell a la zona sagrada del mig del camp, que no és poc. I és que Guardiola sempre té raó. Cada jornada cauen les teories i els prejudicis, i rebem tots una gran cura d'humilitat. Gràcies, Mestre.

stats