27/09/2021

Nous lideratges

2 min
Ansu Fati celebrant el seu gol amb els seus companys

El Barça necessitava una nova icona després de la marxa de Messi, i el partit contra el Llevant de diumenge deixa clar qui ha de ser l’home escollit per posar cara al nou projecte blaugrana. Ansu Fati enlairat per la resta dels companys al cel de Barcelona és la instantània que necessitava un club convuls i deprimit, que reclama petites dosis d’esperança per no anar a la deriva aquesta temporada. La pinya elevant l’elegit. El grup i el líder. Araujo posant-se al servei de qui els ha de marcar el camí. Aquest és el nou Barça. Una colla de futbolistes joves del planter, amb algun jugador diferencial vingut de fora, liderats per Ansu. I a créixer. L’horitzó no ha de ser el 30 de juny, la mirada s’ha de posar a dos o tres anys vista.

Igual d’important que la reaparició d’Ansu va ser el partit de Gavi i Nico, dos futbolistes cridats a formar part de manera regular de l’onze titular del Barça. Aquest és el llegat que pot deixar Koeman, assentar dues peces més a la columna vertebral d’aquest equip. Amb ells tres, com amb Demir o Balde, cal molta paciència i permetre’ls l’errada. S’han de poder equivocar, perquè fallar és una etapa imprescindible del procés d’aprenentatge. Per això, no ha de recaure en ells el pes de l’equip, sobretot amb un Ansu que necessita retrobar sensacions després de gairebé un any fora. El culer ha de ser conscient que cada partit no tindrà un guió perfecte com el de diumenge.

La sintonia del Camp Nou amb el davanter del planter referma els lideratges d’aquest equip. Memphis és un tros de futbolista, però el Barça dels pròxims cinc anys no s’escriurà a partir d’ell. El relat no és seu. L’holandès és un complement perfecte, un jugador diferencial, però no la figura sobre la qual ha de girar el nou projecte. L’escollit és Ansu, sense oblidar que els nous lideratges s’han de configurar al voltant d’un grup fort, talentós i que conegui la casa. Eric, Pedri, De Jong i Araujo han d’assumir el rol que fins ara jugaven Piqué, Busquets i Alba. Ha arribat l’hora del relleu definitiu. El cicle natural de la vida.

Lideratges futbolístics i institucionals. Fins a l’agost, qualsevol acte comercial o trobada amb nous partners venia marcada per la presència de Messi. Ell era a tot arreu. A tots els dossiers i presentacions per vendre la marca Barça el reclam era l’argentí. Ara toca trobar la nova icona al voltant de la qual teixir tot el relat del club. La imatge del grup elevant Ansu al cel de Barcelona, com abans es feia amb Messi, és la millor postal per començar a construir el nou Barça.

stats