Esports 12/04/2021

Només un 14,6% dels entrenadors esportius de les Balears són dones

ARA Balears
1 min
Presentació de l'estudi.

PalmaUn estudi elaborat per la delegació balear de l'Associació per a Dones a l'Esport Professional i finançat per l'Institut Balear de la Dona l'any 2020 ha posat de manifest la diferència que hi ha entre la presència i el paper dels homes i les dones dins de l'esport balear.

Una de les dades que destaquen és que les dones només representen el 14,6% dels entrenadors de clubs esportius de les Illes, una xifra que es manté quan es tracta d'alts càrrecs, ja que només representen un 15,6%.

Per poder obtenir aquestes xifres, varen passar una enquesta a uns 115 clubs i federacions. D'aquests en varen contestar 90 i d'aquests només 15 tenen una presidenta. A més, l'estudi posa de manifest que tan sols el 23,6% de les juntes directives tenen dones.

Des del punt de vista esportiu, les dones representen el 17,4% dels preparadors, el 18,2% del personal sanitari, el 36,1% dels fisioterapeutes i el 27,8% dels psicòlegs. Així mateix, del total dels clubs que han entrevistat, 42 no tenen cap dona que faci d'entrenadora, directora esportiva, preparadora física o fisioterapeuta.

Una dada positiva és que els clubs que tenen una presidenta tenen una major participació femenina en els seus equips. En concret, els clubs dirigits per dones tenen un 61,8% de jugadors i un 38,2% de jugadores. Aquesta tendència es manté amb l'equip tècnic, perquè els clubs amb presidenta tenen més dones en totes les funcions.

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assegurat que "és fonamental conèixer la realitat per prendre decisions. Hem de conèixer quins són els sostres de vidre, si el nostre objectiu és rompre’ls, en qualsevol àmbit i també en el món de l’esport".

stats