"Ara no m'importa el futur de Messi, sinó guanyar el Granada"

Koeman fuig de la rumorologia sobre la renovació del 10 i el possible retorn de Neymar

2 min
Ronald Koeman

BarcelonaL'entrenador del Barça, Ronald Koeman, ha parlat en roda de premsa en la prèvia del partit que el seu equip jugarà contra el Granada al Camp Nou. El compromís està pendent amb motiu de la final de Copa i, si acaba amb victòria local, suposarà un canvi de líder a la Lliga a falta de cinc jornades perquè acabi la competició. "És una situació inesperada", ha reconegut l'entrenador holandès, conscient que fa pocs mesos era poc menys que impensable que els seus jugadors remuntessin una diferència que va arribar a ser d'onze punts. Ara si el Barça fa els deures davant del Granada i el València, afrontarà el duel directe contra l'Atlètic de Madrid amb (mínim) un punt de marge sobre els de Simeone.

Tenir opcions de guanyar el doblet en el seu primer curs a la banqueta blaugrana és el que realment ocupa Koeman. La resta de temes que surten a les rodes de premsa són secundaris. Fins i tot la renovació de Leo Messi, que continua sense resoldre's i en les últimes hores ha sigut notícia per la insistència del PSG a convèncer-lo perquè es reuneixi amb Neymar al Parc dels Prínceps, li sembla un tema ajornable. "Tant de bo Messi segueixi amb nosaltres. Però ara no em preocupa una decisió que depèn només del Leo, sinó guanyar el Granada", ha comentat l'entrenador blaugrana, que ha recalcat que el favorit per guanyar la Lliga "és qui va primer". És a dir, l'Atlètic de Madrid.

Koeman també ha volgut centrar-se en el present quan li han preguntat sobre la necessitat de fitxar un davanter de primer nivell de cara a la pròxima temporada. "Parlo amb Ramon Planes i Mateu Alemany de les possibilitats que tenim, però el tema econòmic és cosa del president", ha manifestat, alhora que ha aprofitat per valorar els futbolistes que té avui dia a la plantilla: "Sempre vull millorar i jugar amb els millors, però l'equip ja té grans jugadors". De fet, quan li han preguntat en concret pels possibles reforços a la davantera –Haaland, Neymar, etc.– ha deixat clar que el seu Barça, tot i la baixa per lesió de llarga durada d'Ansu Fati, "és el màxim golejador de la Lliga".

Messi i De Jong, amenaçats de sanció

En aquest sentit, Koeman també ha celebrat el bon moment que travessa Antoine Griezmann. "Per a mi l'Antoine és un jugador importantíssim. És un noi que m'agrada. Pensa en l'equip, treballa i s'entrena al màxim. Li ha faltat sort en alguns moments de la temporada, però ara està amb molta confiança. Sense confiança no hauria marcat el primer gol que va fer al Vila-real", ha explicat sobre el davanter francès. D'altra banda, l'entrenador ha deixat la porta oberta a un possible descans per a Pedri, que acumula 17 titularitats seguides amb només 18 anys, i ha tornat a dir que no li treu la son que Messi i De Jong estiguin amenaçats de sanció: "El partit contra l'Atlètic no servirà de res si no guanyem el Granada i el València. Cal ser llest per no arriscar-te a veure una targeta en determinades situacions".

stats