OPINIÓ
Esports 12/05/2012

Quan ningú espera res de tu tot és més senzill

Roger Grimau
2 min

No és cap secret que l'aspecte mental té molta importància en el món de l'esport. Quan véns de baix i ningú espera res de tu tot és més senzill, ja que l'anella es veu més gran. Ahir en vam viure dos exemples en un escenari de màxima exigència: la final four de l'Eurolliga.

El CSKA de Moscou és un bon equip i està ben entrenat, però va patir per agafar el fil a un partit per al qual tothom el donava com a favorit. L'equip rus va saber amagar els nervis, treballar i acabar guanyant un enfrontament molt difícil contra un Panathinaikòs grec acostumat a jugar amb molta pressió a sobre.

El Barça Regal es va trobar en una situació idèntica. Tot i que Xavi Pascual i els jugadors havien avisat del potencial de l'Olympiacos, tothom va atorgar el paper de favorit a l'equip blaugrana. Quan teòricament has de guanyar i les coses no et surten, el teu rival es creix i comença a anotar cistelles que semblen impossibles. ¿Recordeu alguns dels triples de Spanoulis?

L'Olympiacos és un equipàs, però caldrà veure com respon quan la propera temporada tothom li exigeixi ser a la final four, ja que es treballa molt millor venint des del darrere, lluny de l'aparador.

L'equip blaugrana no va estar encertat i la derrota és un cop dur, sobretot per als aficionats. Ara és el moment de seguir creient en el projecte, que ha arribat a tres edicions de la final four en les últimes quatre temporades. Els grans equips es demostren perquè guanyen, però també per com es refan de les derrotes i segueixen competint.

El Barça Regal ha de recuperar la concentració com més aviat millor. Una vegada passat el tràmit del partit per al tercer i el quart lloc, un enfrontament que els esportistes esborraríem sempre d'una competició així, l'equip blaugrana ha de posar-se a treballar per intentar guanyar la Lliga Endesa. Tindrà poc temps per llepar-se les ferides, ja que l'eliminatòria contra el Lucentum Alacant comença dijous, però aquest grup ja ha demostrat altres vegades la seva capacitat per refer-se de les adversitats.

Apareixeran ara moltes veus que voldran estripar el projecte, però aquest grup de tècnics i jugadors s'han guanyat un respecte i encara no és moment de fer balanç. Si aquell triple de Marcelinho Huertas a l'últim minut hagués entrat, aquest article d'avui seria diferent, però així és el món de l'esport, on per guanyar es necessita una bona feina, però on una bona feina no sempre et garanteix guanyar.

Avui, que l'afició blaugrana està decebuda, és moment de recordar que el que cal exigir a aquest equip és que competeixi per tots els títols, encara que no sempre els pugui guanyar.

stats