Barça
Esports 04/04/2021

Neymar remena la cua un altre cop per tornar al Barça

El brasiler paralitza la seva renovació amb el PSG a l'ensumar-se que Messi seguirà al Camp Nou

4 min
L’autocompassió de Neymar

Barcelona"Neymar i Messi tornaran a jugar junts, però no a París, sinó a Barcelona". No són paraules d'un qualsevol, sinó d'un dels artífexs de l'arribada del brasiler fa vuit anys al Barça, André Cury. Aquest curiós intermediari, que va estar en nòmina blaugrana després de participar en el fitxatge amb més ramificacions de la història recent del futbol, no va parlar per parlar a l'entrevista que va donar a mitjans del mes passat a El Litoral, una publicació argentina. Coneix la realitat del Barça (i de Messi), va seguir de prop la fuga de Neymar al PSG el 2017, va intentar sense èxit fer-lo retornar al Camp Nou l'estiu del 2019 i, a poc perquè s'obri una finestra que estarà marcada pels contractes a la baixa i els problemes financers, va donar una pista clau per entendre determinats gestos que s'han produït durant les últimes setmanes.

Segons ha pogut confirmar l'ARA, Neymar, que acaba contracte el 30 de juny del 2022 amb el PSG, ha paralitzat la seva renovació amb el club francès perquè ja no té tan clar que Messi, amb qui ha dit per activa i per passiva que es vol retrobar en un mateix vestidor, abandoni el Barça aquest estiu per anar a jugar al Parc dels Prínceps. Si fa uns mesos el santista se les prometia felices veient que el 10 argentí estava més fora que dins de la possibilitat de renovar com a culer i fins i tot se l'imaginava canviant Barcelona per París, ara s'ensuma que el seu amic ampliarà el seu vincle al Camp Nou. Per això, tal com han confirmat fonts blaugranes a l'ARA, Neymar ha picat a la porta del Barça per intentar un altre cop desfer el camí que va emprendre fa quatre anys. Mitjançant el seu ampli entorn, el brasiler ha comunicat tant a la nova directiva com a la nova direcció esportiva que estaria disposat a tornar fins i tot adaptant-se a la nova realitat econòmica de l'entitat.

Els nous gestors del Barça reben les intencions de Neymar amb esperit constructiu, però no obliden que l'objectiu prioritari, sempre que es pugui fer una rebaixa substancial de la massa salarial i firmar alguna venda, és contractar un ariet específic, com Erling Haaland, que té 20 anys i està cridat a marcar la pròxima dècada a Europa. A la recàmera, tal com va explicar RAC1, hi ha Lautaro Martínez, un altre davanter centre jove que figurava a l'agenda blaugrana abans de la pandèmia i que seria més assequible que el noruec, pel qual ja s'ha obert una subhasta després que el seu agent –Mino Raiola– s'hagi vist els últims dies amb diversos clubs d'Espanya i Anglaterra.

Malgrat la prioritat de Haaland i les opcions lliures de Depay i Agüero, Joan Laporta i Mateu Alemany no tanquen la porta a Neymar. De fet, l'actual president va ser l'únic dels tres candidats que no el va descartar en campanya electoral. En l'entrevista que va concedir a l'ARA, Laporta va fer referència al brasiler sense esmentar-lo directament per intentar seduir Messi perquè renovés com a blaugrana: "Hi ha ofertes que li poden donar molts diners, ofertes que el poden fer jugar amb companys amb els quals té ganes de retrobar-se, ofertes que el farien jugar a un equip competitiu i ofertes que poden combinar-ho tot".

Queden molts mesos perquè acabi el mercat i les incerteses s'acumulen tant a dins com a fora del Barça, començant pel dubte no resolt del futur del 10. Per això al Barça valoren els avantatges que suposaria incorporar Neymar aquest estiu si continua sense renovar amb el PSG. "L'escoltarem, és molt bo i quedarà lliure d'aquí un any", apunten des del Camp Nou, on saben que aquesta vegada Nasser al-Khelaifi no tindrà tanta força negociadora davant del risc de no cobrar traspàs per un jugador que va costar 222 milions. Al mateix temps, però, contemplen que el gest de l'entorn del futbolista podria amagar una estratègia per pressionar el PSG en les converses per renovar.

El PSG perd el liderat a la Ligue 1 amb Neymar expulsat

Si l'opció Haaland es torna impossible pels problemes a la caixa, al Barça són conscients que la carta Neymar a un preu raonable seria un motor d'il·lusió per a Messi, que el que reclama per seguir com a blaugrana no és un contracte milionari, sinó arguments esportius per tornar a ser favorit per guanyar la Lliga de Campions. De fet, l'argentí i altres pesos pesants de la plantilla blaugrana van arribar a oferir pròrrogues de sou a l'expresident Bartomeu per facilitar un fitxatge que va estar a punt de produir-se malgrat l'arribada de Griezmann. L'acord preveia el pagament de 130 milions, el traspàs de Rakitic i Todibo i la cessió de Dembélé, però a última hora el PSG va demanar 20 milions extres que el Barça no va poder assumir. Dos anys més tard d'aquell serial, la realitat del futbol europeu és una altra i els protagonistes, si s'enceten les converses entre els clubs, també canviaran. El que seguirà vigent, però, és la voluntat de Neymar de tornar a jugar al costat de Messi.

Per al santista, la possibilitat de retrobar-se amb l'argentí al Barça significaria tornar a una lliga, l'espanyola, en què els rivals el deixaven jugar més. A França ha patit lesions directament a causa d'entrades d'oponents que intentaven frenar-lo, com la que el va apartar de l'eliminatòria de Champions contra el Barça. Aquest clima al límit del reglament s'ha tornat a repetir en el compromís d'aquest dissabte contra el Lilla, que el PSG ha perdut per 0-1, fet que ha entregat el liderat de la Ligue 1 al conjunt dels Alts de França. Neymar, que ja tenia una groga, s'ha encès amb una entrada de Djaló i ha vist la segona amonestació al temps afegit. És la quarta vegada que és expulsat en quatre temporades al futbol gal.

stats