Dakar 2014
Esports 17/01/2014

Nani Roma perd el liderat del Dakar a falta d'una etapa

El nou líder passa a ser el seu company d'equip Stéphane Peterhansel, amb 26 segons d'avantatge respecte el de Folgueroles

Martí Molina
1 min

BarcelonaNani Roma ha perdut aquest divendres la condició de líder del Dakar, quan només falta una etapa perquè s'acabi el ral·li. El pilot de Folgueroles ha cedit sis minuts respecte el seu company d'equip Stéphane Peterhansel, i el francès l'ha superat a la classificació. Ara el líder és 'Monsieur Dakar', amb només 26 segons d'avantatge respecte el català.

Al volant d'un Mini, Nani Roma s'havia situat líder de la general a la tercera etapa, i després de perdre la condició a la següent, va recuperar-la a la cinquena jornada, quan va aconseguir un marge de 26 minuts respecte els seus perseguidors. El de Folgueroles ampliaria progressivament aquest avantatge fins arribar a tenir 32 minuts el dilluns.

Tot i això, Peterhansel, que ha guanyat onze vegades la prova (sis en motos i cinc en cotxes), i que és el vigent vencedor, ha anat retallant distància de manera alarmant fins a situar-se primer aquest divendres, en l'etapa de 350 quilòmetres cronometrats entre les localitats xilenes de El Salvador i La Serena.

Aquest divendres, 'Monsieur Dakar' ha guanyat la dotzena etapa amb un temps de 3 hores, 38 minuts i 19 segons. Nasser al-Attiyah, també al volant d'un Mini, ha estat segon a 3.38, mentre que Roma ha arribat tercer a 5.58.

El triomf final en categoria de cotxes es decidirà aquest dissabte, en la tretzena i última etapa del Dakar. Els pilots hauran de completar 378 quilòmetres d'enllaç i 157 de cronometrats entre La Serena i Valparaíso, on hi ha la línia de meta del ral·li més dur del planeta. Peterhansel obrirà pista, seguit d'Al-Attiyah i de Nani Roma, tercer.

stats