CICLISME - GIRO D'ITÀLIA
Esports 27/05/2014

Nairo Quintana dóna la volta al Giro amb un triomf memorable a l'etapa reina

El colombià es distancia del líder en el polèmic descens del port de l'Stelvio però demostra una gran superioritat a Val Martello i es col·loca líder

Albert Rabadan
2 min
Nairo Quintana, després de l'etapa reina / AFP PHOTO

BarcelonaEl colombià Nairo Quintana (Movistar) ha donat una exhibició a la setzena etapa del Giro d'Itàlia, en què ha guanyat en solitari al port de Val Martello i ha superat en 4'11" a l'anterior líder, el seu compatriota Rigoberto Urán. Ara, el segon classificat del passat Tour de França és líder destacat de la cursa italiana.

La que es podria considerar l'etapa reina de la 'corsa rosa' tot i tenir tan sols 139 km de recorregut tenia d'entrada dos ports mítics com els llarguíssims Gavio i l'Stelvio, que s'han superat amb unes condicions molt dures de fred. Ha estat en el descens d'aquest últim quan Quintana s'ha destacat de la resta de favorits. Molts dels equips d'aquests havien entès erròniament de Radio Corsa (el canal de ràdio intern no s'anuncien les incidències de cursa) que l'Stelvio es baixaria neutralitzat al ritme les motos de l'organització i no ho han donat tot.

Quan se n'han adonat en els quilòmetres previs a l'ascens a Val Martello, ja era massa tard. El grup de Quintana (on també hi eren Ryder Hesjedal i Pierre Rolland, entre d'altres) ha consolidat el seu avantatge gràcies a la feina del seu company d'equip Gorka Izagirre, i un cop arribades les primeres rampes del port final, el colombià ha atacat en busca de la victòria.

Quintana ha augmentat més de dos minuts el seu marge respecte els perseguidors, que han acabat entrant a meta fosos d'un en un, al llarg dels 20 km de port. Pel camí ha deixat enrere Dario Cataldo (Sky), que venia de l'escapada, i posteriorment a Rolland i Hesjedal. El canadenc, guanyador de l'edició de 2012, ha resistit fins l'últim quilòmetre i ha escalat fins el 9è lloc de la general, a un sol minut de posicions de podi i a quatre d'un Quintana que haurà de defensar el lideratge a les arribades en altura de Valsugana i Zoncolan i a la cronoescalada al Monte Grappa.

stats