EL PROTAGONISTA
Esports 04/11/2012

Un nadó sense pa sota el braç

Lionel Messi va donar el gran ensurt en rebre un fort cop durant un partit en què es va quedar sense poder dedicar un gol al seu fill. A les botes ja va lluir el nom de Thiago, nascut divendres.

Toni Padilla
2 min
Messi no va poder superar el porter del Celta Javi Varas, l'home que la temporada passada li va aturar un penal quan era porter del Sevilla.

BARCELONAEl millor inici en un campionat de Lliga va arribar amb un dels partits menys lluïts fins ara, en què Vilanova va provar per primer cop des del primer minut una defensa de tres que no va acabar de rutllar. "Havia vist el Celta els últims partits i creia que el 3-4-3 era una bona opció, però avui han canviat i he preferit canviar la defensa de quatre i fer entrar Bartra a la segona part. A vegades s'ha de canviar", va admetre el tècnic.

El triomf i el rècord també van arribar el dia en què tothom esperava el gol de Leo Messi. L'argentí, que divendres a la tarda va ser pare per primer cop, va passar la nit al costat de la seva parella i el menut Thiago, abans de marxar a la concentració del Barça i jugar amb normalitat. Messi, cansat, no va jugar el seu millor partit i va desaprofitar algunes ocasions de gol davant el porter contra el qual ja es va estavellar la temporada passada, Javi Varas.

Messi va saltar a la gespa amb unes botes en què s'havia fet escriure el nom del seu fill. I amb una dedicatòria pensada per al nadó al cap. De fet, amb el partit sentenciat els seus companys van buscar-lo per veure si podia aconseguir el gol, conscients que es moria de ganes de dedicar el gol al seu fill. Però, una mica garrepa, Messi ahir no va tenir el dia. "Messi no s'agafa mai la baixa, ni avui amb la paternitat. Ha jugat bé, li ha faltat el gol", afirmava Andoni Zubizarreta. Vilanova, per la seva banda, va admetre: "Ha fallat algunes ocasions, però no sempre marcarà. Ell m'ha dit que estava bé per jugar, i que en tenia moltes ganes".

Messi va acabar el partit una mica coix després de rebre un fort cop al genoll que va obligar a cridar les assistències. Un ensurt que va glaçar el Camp Nou, on es va viure un silenci sepulcral fins que el jugador va tornar a la gespa. "De por no n'he tingut, però sensació de preocupació sí, igual que quan cau qualsevol altre jugador a la gespa. Per sort el Leo està bé, és un cop. Tots ens hem espantat, però només ha sigut un cop i res més", comentava un Tito Vilanova satisfet per haver aconseguit firmar un inici de temporada tan brillant. "No és fàcil aconseguir-ho si mai ningú ho havia fet, i per aconseguir-ho hi haurà partits difícils que ens costarà com el d'avui [per ahir]. Més que el rècord, que no és cap títol, l'important són els punts que portem. Tot i així, mirarem d'allargar el rècord tant com puguem", va sentenciar.

L'equip tindrà un dia de festa avui i demà tornarà a la feina per preparar el partit de dimecres a Celtic Park, un partit en què pot arribar la classificació matemàtica per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Un partit en què Messi buscarà el gol que ahir no va poder dedicar. L'argentí va ser dels primers a abandonar l'estadi per marxar ràpidament a veure un nadó que, de moment, no porta el gol sota el braç.

stats