Esports 21/04/2018

Nadal fulmina el búlgar Dominic Thiem

El tennista manacorí recupera el seu joc i s’enfrontarà al búlgar Grigor Dimitrov a semifinals

Josep Genovard
Rafel Nadal celebra amb ràbia la victòria aconseguida en els quarts de final del Masters 1.000 de Montecarlo contra el tennista Dominic Thiem.

PalmaRafel Nadal, número 1 del rànquing de l’ATP, va guanyar amb certa facilitat el tennista austríac Dominic Thiem, un dels jugadors amb més possibilitats d’endur-se el títol. El mallorquí va fulminar Dominic Thiem amb un contundent 6-0 i 6-2. Després d’aquesta victòria en els quarts de final, Nadal va aconseguir el bitllet per a les semifinals del Masters 1.000 de Montecarlo, on s’enfrontarà al tennista búlgar Grigor Dimitrov.

Victòria contundent

El sisè triomf de Rafel Nadal sobre l’austríac Dominic Thiem va ser el més contundent dels vuit enfrontaments entre els dos tennistes. El manacorí va disputar un partit quasi perfecte, en el qual, amb una hora i 8 minuts, va evidenciar la seva gran superioritat sobre la terra batuda i va demostrar haver deixat enrere els problemes físics que arrossegava els darrers mesos.

El gran perjudicat de la gran millora del manacorí va ser el seu rival. L’austríac només va poder anar a remolc del ritme que li marcava Nadal des de l’altra part de la pista. Tot i el gran joc demostrat pel mallorquí, Dominic Thiem no va estar entonat ni amb el servei, ja que durant el partit va cometre cinc dobles faltes i només va aconseguir encertar el 41% dels primers serveis, dels quals va només va aconseguir endur-se el 52% dels punts.

Rafel Nadal va començar el partit amb molta força i va marcar des d’un principi el ritme del matx. A diferència del seu rival, Nadal sí que va estar entonat amb el servei. Tot i que no va aconseguir cap servei directe, Nadal va endur-se tots els jocs en què servia i no va concedir al seu adversari cap pilota de trencament.

Malgrat l’eficàcia amb el servei, el tennista mallorquí va dominar també la resta de facetes del joc. Nadal va disposar de dotze pilotes de trencament, de les quals va endur-se’n cinc: tres de deu en la primera mànega i dues de dues en la segona.

La superioritat de Rafel Nadal va ser tan aclaparadora que el manacorí va adjudicar-se nou jocs de manera consecutiva. Nadal va deixar el contrincant en blanc en el primer set i va demostrar haver recuperat el nivell marcant el camí davant un rival que es va veure superat des del primer minut. Thiem no va aconseguir sumar el primer punt al marcador fins al quart joc de la segona mànega i amb 3-0 en el marcador. Malgrat aconseguir tres jocs en el segon set, el tennista austríac no va poder evitar el domini i la victòria del número 1 del rànquing de l’ATP. A la segona mànega, Dominic Thiem va millorar la imatge oferida a l’inici del matx i almenys es va acomiadar de Montecarlo amb un marcador més digne.

Semifinal

Després del gran nivell de Rafel Nadal a quarts de finals, el tennista manacorí s’enfrontarà al búlgar Grigor Dimitrov, el número 5 del rànquing de l’ATP, que es va imposar, amb més facilitat de la que s’esperava, al belga David Goffin, per 6-4 i 7-6 (5).

Aquesta serà la dotzena ocasió en què es creuen els camins de Nadal i Dimitrov. Fins ara la balança s’inclina clarament a favor del mallorquí, ja que Nadal ha aconseguit la victòria en deu dels dotze partits disputats entre tots dos. A més, aquesta serà la segona vegada que s’enfrontaran en el torneig de Montecarlo. L’anterior va ser a quarts de final de 2013, amb triomf en tres sets del manacorí. També serà la dotzena semifinal de Nadal en el torneig de Montecarlo, de les quals n’ha superat deu, i en totes es va endur el títol.