ESPANYOL
Esports 13/03/2012

El múscul jove d'un Paul Quaye que va dir "no" al Barça

N.a.
1 min
Paul Quaye durant el partit de diumenge contra el Rayo, el dia del seu debut.

BARCELONA."Només va tocar dues pilotes", va dir Mauricio Pochettino per resumir el debut del migcampista ghanès Paul Quaye diumenge contra el Rayo Vallecano. Amb 16 anys i 177 dies, el jugador del juvenil A es va convertir en el segon debutant més jove de la història de l'Espanyol, per darrere de Branko Kubala, el fill del mític jugador, que va jugar el seu primer partit amb 16 anys i 83 dies la temporada 1964/65.

"Abans de sortir l'entrenador m'ha dit que fes el que faig sempre, amb naturalitat, i que estigués tranquil. Però jo estava molt nerviós", explicava, rialler, el jugador en zona mixta després de disputar els seus primers sis minuts com a perico.

Amb un tren inferior potentíssim, un centre de gravetat baix i molt bona visió de joc, Quaye fa temps que ha cridat l'atenció dels tècnics blanc-i-blaus, que, de mica en mica, l'han anat introduint en la dinàmica del primer equip, malgrat que encara té fitxa de juvenil. Fitxat de l'Acadèmia Aspire del Qatar el 2009, fins i tot va refusar una oferta del Barça per marxar a La Masia.

Tot múscul, tot energia, l'any passat amb Martín Posse va demostrar la seva fortalesa física i, en molts partits, era alhora l'home de més recorregut defensiu i més arribada a l'àrea rival. La sanció de Baena per aquest dissabte podria tornar a donar-li minuts.

stats