ESPANYOL
Esports 30/10/2019

Muniain refreda els ànims d’un Espanyol que bada en excés

Pas enrere dels blanc-i-blaus, inofensius i vulnerables a San Mamés

Roger Requena
2 min
Muniain refreda els ànims d’un Espanyol que bada en excés

BarcelonaDesprés de tres passos endavant, un endarrere. L’Espanyol va retrobar-se a San Mamés (3-0) amb les pobres sensacions que l’han portat a viure gairebé tot aquest inici de Lliga en posicions de descens. Els blanc-i-blaus pràcticament mai van ser rival per a un Athletic que en va tenir prou amb tres rematades de Muniain -i tres badades defensives de l’Espanyol- per ferir un rival inofensiu que continua sense saber què és puntuar en dos partits seguits en aquesta Lliga.

A diferència dels partits anteriors, en què havia apostat per canviar gairebé tot l’equip inicial, aquest cop Machín va optar per repetir un onze que segueix consolidant-se en aquesta competició. Campuzano i Dídac van ser les úniques novetats respecte a l’alineació que havia format al Ciutat de València. La solidesa que va tenir l’equip diumenge a València, però, no la va tenir ahir a Bilbao, un escenari on els errors es paguen cars. Més concretament, dos mals refusos que van caure a les botes del llest i talentós Muniain, que primer amb un xut ple d’instint de murri, dins de l’àrea, i després engaltant una pilota botant a la frontal, va situar ràpidament un dolorós 2-0 quan només havien passat 17 minuts. Dos entrebancs massa matiners que van obligar l’Espanyol a anar a remolc durant pràcticament tot el partit. El primer, després d’una badada difícil d’explicar.

Els blanc-i-blaus van comprovar a San Mamés que amb els serveis mínims en la construcció de la pilota no en tindrien prou per desfer el rocós sistema defensiu de l’Athletic. Víctor Sánchez i, especialment, Roca i Darder, segueixen sense trobar-se gaire còmodes en una proposta on participen més contenint que no pas triangulant. El joc amb Machín convida a saltar-se la línia de migcampistes, de manera que la pilota tendeix a viatjar per dalt des de la defensa als davanters. Un registre amb el qual l’Espanyol no va saber fer mal a un Athletic que domina a la perfecció aquest escenari.

Els de Machín van abusar d’un joc pla i previsible que va concentrar el perill en les jugades a pilota aturada. Superada la mitja hora, Bernardo va rematar de cap al fons de la xarxa una falta de Víctor Sánchez, però la diana va ser anul·lada per fora de joc. Poc després, va ser Unai Simón qui va evitar que David López culminés amb encert un córner assajat. El perill dels blanc-i-blaus es va acabar aquí. Vargas va tornar a demostrar que, escorat a la banda dreta, perd bona part del seu potencial perquè se li redueix la capacitat de maniobra. Continua igual d’insistent, però en aquest nou rol no té res a veure amb el jugador que va sorprendre traçant diagonals des de l’esquerra.

Si l’Espanyol no va estar gens precís amb la pilota als peus, l’Athletic no va necessitar estar-ho més. Els de Garitano en van tenir prou amb Muniain, autor a mitges del tercer, on també va participar desafortunadament Víctor Gómez. No van necessitar més. El silenci de San Mamés, que va seguir el partit amb certa apatia, ho deia tot. Gairebé sense voler, el seu equip va golejar un Espanyol massa vulnerable que seguirà per setena jornada consecutiva en descens.

stats