Sepang decideix les tres categories

Jorge Martín i Bagnaia acompanyen Marc Márquez com a vencedors dels títols mundials

Roger Requena
Marc Márquez celebrant la seva victòria al Gran Premi de Malàisia.

BarcelonaLa penúltima prova del Mundial de motociclisme, a Sepang, va servir per coronar els campions de les dues categories que faltaven. Minuts abans que Marc Márquez continués la celebració del seu cinquè títol de MotoGP amb una nova victòria, amb remuntada inclosa, a Malàisia, Jorge Martín a Moto3 i Francesco Bagnaia a Moto2.

Martín va convertir-se en el primer pilot madrileny a sumar un títol de motociclisme. Ho va fer amb 20 anys i en la categoria més petita. El pilot del Del Conca Gresini va arrencar des de la pole, conscient que el marge reduït amb els seus imminents perseguidors, Marco Bezzecchi i Fabio Di Giannantonio, no li permetia cap error. Va fer una carrera perfecta i, tot i les irregularitats de l’encara moll asfalt de Sepang, va dominar una prova que va celebrar dos cops. Primer en creuar la línia de meta, i després quan el seu equip li va comunicar per ràdio que els dos italians havien quedat cinquè i sisè, respectivament. L’emoció no es va fer esperar.

També va somriure, en la categoria de plata, un Bagnaia que no va necessitar guanyar a Sepang per estrenar-se també amb un títol mundial. L’italià va celebrar el campionat a l’esglaó més baix del podi, per darrere d’un Luca Marini que va sumar la primera victòria de la seva carrera, i d’un Miguel Oliveira a qui el segon lloc no va servir per a res.

70 victòries de Márquez

A la categoria reina, cap sorpresa. Marc Márquez va tornar a demostrar que és el millor i que no li preocupa en absolut que una sanció li prengui la pole i l’obligui a sortir de la setena posició. El de Cervera va avançar llocs fins a trobar-se just per darrere de Rossi, que anava llençat cap a la seva primera victòria de la temporada. Però l’italià va patir una inoportuna caiguda quan faltaven quatre voltes per al final que va servir en safata el triomf a Márquez. “He comès un error. És una llàstima, perquè era la millor cursa de l’any. La desil·lusió segueix. Ara no, però aquesta nit i demà serà dur. Caldrà amagar totes les cordes i cordons per evitar que faci qualsevol estupidesa”, va ironitzar l’italià.

“Quan he vist que m’acostava a Rossi he sentit una motivació extra i he pilotat més per instint, una cosa que només pots fer quan ja has guanyat el Mundial. És una llàstima que hagi caigut, hauria sigut bonic veure com acabava el duel”, va lamentar Márquez, que va sumar la seva victòria número 70. El de Cervera veu cada cop de més a prop una llegenda com Ángel Nieto (90), a només 20 triomfs de distància. Abans haurà d’igualar els 76 de Mike Hailwood. Encara queden lluny els 115 triomfs de Rossi i els 122 de Giacomo Agostini. Amb 25 anys, però, la llegenda de Márquez encara sembla tenir força recorregut. A Xest, d’aquí dues setmanes, pot seguir celebrant-ho.