MOTOGP
Esports 01/06/2013

Pedrosa avantatja Lorenzo en 69 mil·lèsimes de segon i aconsegueix la 'pole' a Mugello

La primera fila de la graella del GP d'Itàlia la completarà Andrea Dovizioso. Marc Márquez ha estat sisè i Aleix Espargaró, dotzè

Efe
2 min

MugelloEl català Dani Pedrosa (Repsol Honda RC 213 V) ha avantatjat el seu rival Jorge Lorenzo (Yamaha YZR M 1) en només 69 mil·lèsimes de segon al final de la segona classificació per al Gran Premi d'Itàlia que aquest diumenge es disputarà al circuit de Mugello (14 hores, Telecinco).

Pedrosa ha marcat la seva volta ràpida en l'últim gir dels vuit que ha completat i ell i Lorenzo han estat els que han marcat les diferències respecte als seus més immediats rivals, que han acabat a gairebé mig segon, com en el cas de l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedidi), tercer. Abans de l'última classificació el català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V) i el britànic Bradley Smith (Yamaha YZR M 1) s'han hagut de guanyar el pas a la segona classificació (Q2).

A la segona volta de la Q2 Jorge Lorenzo ja ha estat capaç de rodar en 1:47.621, molt a prop del rècord del circuit, el que deixava clar que les condicions de la moto i l'asfalt eren les més apropiades per rodar al límit, sobretot quan segons després després segon s'ha situat Marc Márquez, que ha rebaixat en set dècimes el seu millor temps per col·locar-se amb 1:47.763 en el tercer gir.

Un gir després Lorenzo ha esgarrapat algunes mil·lèsimes més de segon (1:47.593) per consolidar el seu primer lloc, en la mateixa volta en què Dani Pedrosa, que havia estat el més ràpid en els últims lliures, es col·locava cinquè amb 1:48.131, però poc després el superava el nord-americà Nicky Hayden (Ducati Desmosedici) que s'ha aprofitat del rebuf de l'italià Valentino Rossi per fer la seva volta ràpida.

Quedaven poc menys de tres minuts i Jorge Lorenzo ha continuat amb la seva exhibició ja que en la sisena volta ha tornat a rebaixar el seu temps, 1:47.226 que ja era nou rècord del circuit en rebaixar el registre que Dani Pedrosa va establir l'any passat (1:47.284).

L'avantatge de Lorenzo sobre els seus perseguidors era de més de mig segon però amb temps per donar tots els pilots una volta més va sorgir novament Dani Pedrosa, que encara emportant-se a la seva roda a l'italià Andrea Dovizioso (Ducati Desmosedici), ha aconseguit un registre de 1:47.157 que era nou rècord i el posava al capdavant de la classificació amb 69 mil·lèsimes de segon d'avantatge sobre el de Yamaha.

La tercera posició ha anat a mans de Dovizioso i el britànic Cal Crutchlow, que ha patit una caiguda, encara ha tingut coratge per tornar a la pista i obtenir el quart millor temps, per davant de l'alemany Stefan Bradl (Honda RC 213 V) i el català Marc Márquez (Repsol Honda RC 213 V), que ha hagut de conformar-se amb el sisè lloc, tot i que després de protagonitzar una gran recuperació després de la seva forta caiguda d'aquest dissabte.

L'italià Valentino Rossi (Yamaha YZR M 1) ha acabat setè a una mica més de set dècimes de segon de Pedrosa i amb Álvaro Bautista (Honda RC 213 V) a la novena posició mentre que Aleix Espargaró (ART), ha estat el millor dels pilots en la categoria CRT (Claiming Rules Team) amb el dotzè temps.

stats