Barça
Esports 08/02/2018

Identificat un membre dels Boixos Nois com a autor d'un apunyalament a un aficionat del PSG l'any 2014

Actualment el detingut és a presó per altres causes pendents

A.l.
2 min
El lloc en què es va produir l'apunyalament / PERE TORDERA

BarcelonaEls Mossos d'Esquadra han identificat l’autor d’una agressió amb arma blanca a un aficionat del París Saint-Germain el 10 de desembre del 2014. La persona identificada és un home de nacionalitat espanyola, de 28 anys i amb antecedents policials. Es tracta d'un membre del grup Boixos Nois, que ja era a la presó per altres causes pendents relacionades amb la violència de gènere.

Una minuciosa investigació de tres anys i dos mesos ha permès resoldre aquesta agressió, que va tenir lloc a la rodalia del Camp Nou, al carrer Felipe de Paz, després que acabés el partit que enfrontava el Barça i el PSG. L’anàlisi de l’ADN trobat en l’arma blanca ha estat clau perquè finalment els agents de la divisió d'investigació criminal adscrits a l'àrea d’investigació criminal de Barcelona identifiquessin l'autor de l'agressió.

Els fets es remunten al 2014 quan, després del partit de la Lliga de Campions, va començar una baralla entre un grup d’unes 15 persones i un seguidor de l’equip parisenc, Adrien J., que eren en un bar prop de l’estadi. A l’exterior del local la víctima va ser agredida amb arma blanca per l’esquena, fet que li va ocasionar una ferida a l'esquena i li va danyar la pleura. El seguidor francès va haver de ser atès pels serveis mèdics i traslladat a l'Hospital Clínic, on li van posar diversos punts de sutura.

El grup d’homicidis de Barcelona es va fer càrrec de la investigació i va prendre declaració a les víctimes i als testimonis. A més, van localitzar davant del bar una arma blanca amb restes de sang. La policia científica va analitzar les mostres i hi va detectar ADN de la víctima. També van trobar ADN de l’agressor, i després de fer gestions policials el van identificar. El detingut, que tenia diferents antecedents penals, ja es troba a presó per un cas de violència de gènere. Inicialment es va oposar a col·laborar amb la policia autonòmica, però finalment la prova d'ADN va confirmar que es tractava de l'agressor del seguidor francès.

Aquell mateix dia hi va haver un segon cas d'agressió: en aquest cas, un altre seguidor del PSG va patir una punyalada que li va provocar ferides lleus i va ser traslladat a l'Hospital de Bellvitge.

stats