Misc 24/12/2021

El Mònaco fa suar el triomf al Barça (81-85)

Brandon Davies, el blaugrana més destacat en una nova victòria a la pròrroga

Brandon Davies contra el Mònaco

BarcelonaEl Barça visitava ahir el Mònaco en una pista tan particular com amb ganes de festa, ja que l’equip del Principat debuta a l’Eurolliga aquest curs i ho fa després d’haver-se proclamat campió de l’última edició de l’Eurocup. El conjunt monegasc, que es presentava a la cita després d’haver encaixat una derrota dimecres contra el Reial Madrid, va fer suar de valent els jugadors de Jasikevicius, que van tornar a necessitar una pròrroga per endur-se el triomf (81-85).

El Barça va saltar al petit Salle Gatson Medecin de Mònaco amb poca intensitat i això es va traduir en un primer quart segellat amb uns pobres 12 punts, deu menys que el seu rival. L’entrada de Calathes va reactivar una mica el conjunt blaugrana, que de vegades semblava que assistia, com un aficionat més, al recital de Mike James, que malgrat no estar físicament al 100% va signar una gran actuació, com ja havia demostrat contra el Reial Madrid. Malgrat la manca d’encert, el Barça va aconseguir no perdre el pols al partit i va arribar al descans amb una diferència de només quatre punts per sota del rival (35-31).

Que els blaugranes no marxessin del partit va ser en bona part gràcies al treball defensiu i, especialment, a Brandon Davies (i també a Nico Laprovittola). L’aportació del pivot nord-americà va ser decisiva per dur el duel a la pròrroga després d’una segona part molt disputada i abans de l’embranzida final blaugrana. Davies va tancar el matx amb 27 punts, 10 rebots i un 38 de valoració, sent el millor del Barça amb diferència.