Esports 29/05/2011

Tot el món es rendeix davant del Barça i Messi

Cap minúcia serveix per matisar la grandesa d'un futbol que ha tornat a demostrar, segons tots els diaris, que el Barça de Messi segueix sent el millor equip del món. I ningú veu límits a aquesta grandesa.

Roger Tugas
2 min
L'argentí Olé  tenia titulars eloqüents com "Déu salvi el Rei", "Pe, pe, Pep" o "Un altre rècord,  i van...".

Barcelona.Ja fa uns anys que a la premsa internacional se li acaben els adjectius per definir el futbol del Barça. Ja ningú dubta que ens trobem davant del millor equip del món, liderat per un Leo Messi pletòric. La incontestable victòria d'ahir només va servir per renovar aquest qualificatiu, i els mitjans d'arreu del món comencen ara a posar sobre la taula si, a més, aquest conjunt ja és també el millor de la història.

La premsa britànica, tot i que va veure perdre el seu equip al seu propi país, no va qüestionar el resultat de l'enfrontament, ben al contrari. El sensacionalista The Sun explicava que el Manchester United es va desfer "davant d'una classe magistral" del Barça, mentre que el The Guardian assegurava que "no és una pregunta ridícula" plantejar si aquest Barça és el millor club de la història. El que sí que voldrien saber és "què ha començat a planejar José Mourinho".

Orgullosos del seu astre, els diaris argentins van omplir Messi de lloances. L' Olé va destacar el "partidàs" del davanter . "L'equip anglès pot donar fe que es tracta del millor jugador i del millor equip de tot el planeta Terra", sentenciava. El Clarín afegia que "els catalans fan ballar en la final un United sense reacció".

Tornant a Europa, la italiana La Gazzetta dello Sport constatava que, a aquest ritme i ja amb quatre Champions, "el Reial Madrid, l'AC Milan i el Liverpool (el club més premiat) tindran aviat l'alè [del Barça] al coll", mentre que el Corriere dello Sport gràficament apuntava que "es tanca un cercle blaugrana que va començar el 1992". "Pep Guardiola el 1992 va ser el cervell del Barça al camp. Avui, com a Roma el 2009, és un entrenador dels més espectaculars i dominadors del tercer mil·lenni", afegia.

Al contrari que de costum, l' As acceptava que l'àrbitre havia perjudicat el Barça en el gol dels anglesos i afirmava que l'equip "converteix la genialitat en una cosa natural". Des de Portugal, A Bola recordava que el FC Porto s'enfrontarà als blaugranes en la final de la Supercopa d'Europa, ja que "la victòria del colós català va ser indiscutible". A tot arreu, sense excepcions, hi ha unanimitat. "El Barça va confirmar el seu lloc al panteó dels millors èxits futbolístics", afirmava el paquistanès Business Recorde r.

stats