Bàsquet
Esports 22/07/2022

El tendó d’Aquil·les de Mirotic preocupa el Barça

L'aler pivot blaugrana estarà de baixa almenys unes setmanes

2 min
Nikola Mirotic

BarcelonaEl Barça està preocupat per Nikola Mirotic, que presenta molèsties al tendó d’Aquil·les del peu esquerre i estarà de baixa almenys unes setmanes. El jugador blaugrana, que ja va disputar el tram final de Lliga Endesa amb molèsties, està sent sotmès a un tractament de recuperació conservador que s’allargarà durant les pròximes setmanes.

El primer diagnòstic descarta que l'aler pivot montenegrí hagi de passar pel quiròfan, però el seu retorn a les pistes de joc dependrà de com evolucioni. Si la resposta del tendó d'Aquil·les no és bona, la seva baixa es podria allargar durant uns mesos. Des que va acabar la temporada 2021-22, el jugador ha estat sota el control dels serveis mèdics del club.

El Barça té un inici de temporada carregat de partits. El primer torneig oficial serà la Lliga Catalana, que està programada per al 20 i el 21 de setembre a Tarragona. El seu rival a les semifinals serà un Bàsquet Girona que aspira a fitxar Pierre Oriola. El jugador n'està convençut, però encara ha d'arribar a un acord amb el club blaugrana per desvincular-se'n. El següent repte serà la Supercopa Endesa, que es jugarà a Sevilla el 24 i el 25 del mateix mes. Després l'equip culer iniciarà la temporada regular tant de la Lliga Endesa com de l'Eurolliga, que començarà el 7 d'octubre.

El Barça, que negocia amb el MoraBanc Andorra el traspàs d'Oriol Paulí, s'ha reforçat amb Jan Vesely, Tomás Satoransky, Oscar da Silva i Nikola Kalinic. Nick Calathes i Pierre Oriola tenen contracte, però ja negocien la rescissió perquè no entren en els plans d'un equip blaugrana que va tenir aparaulat Scottie Wilbekin. La por a quedar-se sense passaport turc va empènyer el jugador a fitxar pel Fenerbahçe.

stats