BARÇA
Esports 19/08/2011

Els 10 minuts més intensos de Cesc Fàbregas

Toni Padilla
3 min

BarcelonaA la Ciutat Esportiva Joan Gamper no hi havia gaire activitat, ahir al matí. La nit va ser llarga, després de la final de la Supercopa d'Espanya. Però Cesc Fàbregas s'hi va presentar. Malgrat que Pep Guardiola havia donat una merescuda festa als seus jugadors, el maresmenc va decidir per voluntat pròpia entrenar per seguir posant-se a punt.

Cesc Fàbregas va trigar 10 minuts a soterrar el debat sobre si s'havia pagat massa per ell. Pep Guardiola va decidir, entrada la segona part, que el faria debutar perquè el partit es trencava a mesura que el Madrid esdevenia més violent i les cames del Barça es cansaven. Calia aire fresc i tenir la pilota. Calia Cesc. Però, just quan el d'Arenys era a la banda, Benzema va empatar. El francès i Xabi Alonso, de fet, van passar celebr ant el títol just per davant dels morros de Guardiola i Cesc. El de Santpedor no va ni dubtar. El gol no alterava res. "Quan ha entrat li ha tocat menjar-se aquest marron de l'empat", bromejava Guardiola.

Cesc va debutar entrada la matinada i el primer que va fer va ser transmetre les indicacions de Guardiola. Iniesta, a l'esquerra. Ell, al mig, amb Xavi. El noi destinat a ser l'hereu de la samarreta amb el dorsal número 4 de Guardiola per fi exercia com a tal. I, en 10 minuts, va brillar. Canvis de joc llarg, tocs ràpids i curts, entrega, verticalitat. "En 10 minuts n'hem tingut prou per veure com és, arriba com ningú", va dir Guardiola amb un gest d'espatlles que delatava la seva satisfacció per tenir un jugador així.

A la graderia, la seva família, liderada per la incombustible Carlota, la germana. La mare es va emocionar quan el va veure debutar. Va patir quan Marcelo li va fer una entrada criminal. Cesc, però, estava tan feliç que al sortir a parlar amb la premsa, passades les dues de la matinada, es va limitar a dir que no considera el brasiler un jugador violent. De la picabaralla només en va bromejar, quan va afirmar que li havia "tocat veure-la des de sota". Era tot rialles. A la fi del partit, havia buscat la complicitat de la seva família, que viu a Arenys, d'allà on va sortir. Hi eren tots, molts d'ells, socis ja des d'abans de tenir un familiar futbolista, com l'avi, el cosí o el tiet Jordi, que el va introduir al futbol i en va ser el primer admirador. Ara lidera el grup la Carlota, que es va enamorar de Londres quan el seu germà hi jugava, però està tan feliç com Cesc per poder ser al Camp Nou.

Un Camp Nou en què la samarreta amb el 4 i Fàbregas es veia per tot arreu. A la botiga, de fet, es va esgotar. Un Camp Nou en el qual Cesc ja s'hi troba. Des dels vestidors, va penjar una foto al seu Twitter amb Puyol i Piqué. I la copa. L'equip "moc moc", com es van anomenar. A la foto, unes bosses de gel a les cames de Piqué i Cesc delaten la duresa del partit. Però Cesc no va descansar.

Ahir al matí ja estava entrenant de nou. Seduint a tothom del club, des d'aquells que encara no coneixa gaire, com un Alves que deia que "és un tros de professional", a aquells a qui coneix des de fa temps. Des de la graderia, els pares de Gerard Piqué també es van emocionar. Encara recorden aquell nen de 14 anys que era un dels millors amics del seu fill. Tots dos van marxar a Anglaterra, i tots dos han tornat anys més tard per triomfar al Barça.

La vida nova de Cesc Fàbregas i els seus ja ha començat. I les rialles no amaguen el més important de tot: el Barça ha fitxat un professional majúscul. Aquell que ahir ja suava sota una forta calor, sol a la Ciutat Esportiva, i que, un cop acabat l'entrenament en solitari, va anar a dinar a casa dels seus avis.

stats