Esports 11/04/2021

Mingueza aprofita la baixa de Piqué

El central, titular contra el Madrid, marca l'únic gol blaugrana a Valdebebas

Xavi Hernández Navarro

BarcelonaA diferència del dia del PSG (1-4), en què va reaparèixer a la gespa contra tot pronòstic, Gerard Piqué no va jugar el clàssic per culpa dels seus problemes al genoll. El central català havia estat tota la setmana provant-se als entrenaments. Havia consultat diverses opcions mèdiques per no perdre’s la cita clau a Valdebebas. També s’havia infiltrat per intentar minimitzar el dolor en els moments de màxim esforç. Però finalment, després de parlar amb Ronald Koeman, tots dos van decidir que el millor era no arriscar. Igual que Sergio Ramos, Piqué va seguir el clàssic des de la graderia amb la intensitat pròpia del que estava en joc als 90 minuts. Per això no es va estar de baixar al camp per recriminar a Gil Manzano algunes de les decisions que va prendre.

La baixa de Piqué va contribuir a la primera titularitat d’Óscar Mingueza en un partit contra el Madrid. El defensa vallesà va arrencar el matx de marcador per la dreta en un 3-5-2 i el va acabar de lateral després de fer l’únic gol blaugrana de la nit en una acció d’oportunisme que va resoldre amb una rematada poc ortodoxa. “El gol no serveix per a res, però marxo content amb la feina de l’equip. Encara queden punts importants per decidir”, va dir després del partit.

Mingueza va fer el gol del Barça al clàssic; Pedri va deixar gotes del seu repertori genuí envoltat de campions d’Europa com Kroos i Modric, i Ilaix Moriba, revulsiu un altre cop, no es va arronsar en els minuts que va tenir. Seva va ser l’ocasió que podria haver canviat el signe del partit. La seva rematada amb Courtois batut va xocar amb el travesser.