MUNDIAL D'HANDBOL
Esports 11/01/2013

Els millors jugadors del món, ben a prop de casa

Espanya i Algèria enceten aquesta tarda el Mundial d'handbol. Granollers acull els partits del grup A de la fase preliminar, i el Palau Sant Jordi de Barcelona acollirà l'última fase i la final.

Martí Molina
2 min
El blaugrana Albert Rocas finta un llançament per passar una pilota al jugador de l'Ademar Lleó Julen Aguinagalde.

BARCELONA.Granollers i Barcelona ja estan a punt per rebre els millors jugadors d'handbol del planeta. Les dues ciutats catalanes seran seu del Mundial, que es disputa des d'avui fins al 27 de gener. La capital del Vallès Oriental acollirà els partits de la fase preliminar -grup A-, i el Palau Sant Jordi de Barcelona s'encarregarà de tancar la competició amb les eliminatòries a partit únic i la gran final.

Si bé el torneig comença aquesta tarda amb el partit entre les seleccions d'Espanya i Algèria (19.00 h, Teledeporte), els enfrontaments a Granollers no començaran fins demà. La ciutat vallesana ha estat afortunada en el repartiment de partits, ja que al primer grup hi ha dues de les seleccions favorites per alçar-se amb el títol final: les d'Alemanya i França. Tanmateix, quan aquestes seleccions s'enfrontin entre elles en l'últim partit de la ronda preliminar, ho faran al Sant Jordi.

"Granollers és el bressol de l'handbol a l'Estat, i ser una de les seus d'aquest Mundial és un orgull", comenta Jordi Romea. El responsable de la seu assegura que la ciutat està "en aquella fase de fer bullir l'olla" abans que comenci l'espectacle. En total seran quatre dies de competició -aquest cap de setmana, a més de dimarts i dimecres de la setmana vinent-, durant els quals es disputaran tres enfrontaments per jornada.

El Palau d'Esports de Granollers, que s'ha reformat en vistes del Mundial, ja està a punt per a la competició, i el ritme de venda d'entrades fa preveure que les grades estaran pràcticament plenes, sobretot els dos primers dies. "Ja s'han venut 3.000 entrades per al cap de setmana -de les 3.500 que s'han posat a la venda-, i entre setmana n'hi ha més de 2.000 per jornada", afegeix Romea. Bona part dels tiquets s'han venut entre aficionats del sud de França, i els organitzadors confien a acabar de vendre les entrades els dies de competició. "Són preus assequibles. Les més cares costen 30 euros i veus tres partits d'un Mundial", recorda el responsable de la seu.

Els representants catalans

El combinat espanyol, que entrena Valero Rivera, no jugarà a Granollers però sí que ho farà (si es classifica) al Sant Jordi. L'equip intentarà aconseguir un títol mundial que va aixecar per primer i únic cop el 2005 amb set catalans a la convocatòria: Albert Rocas, Víctor Tomàs, Aitor Ariño, Joan Cañellas, Viran Morros, Antoni García i Valero Rivera -fill-; a més de l'alacantí Gedeón Guardiola. En total, vuit jugadors, exactament la meitat dels convocats, i que es marquen el repte d'arribar, com a mínim, a les semifinals. "No quedar entre els quatre primers seria un fracàs", deia ahir a aquest diari el seleccionador estatal. Encara que el camí no serà senzill, entre d'altres, perquè en aquesta primera ronda haurà de jugar contra Croàcia, una altra de les seleccions favorites per al títol final, i amb qui -si es compleixen els pronòstics- es disputarà el primer lloc del grup.

stats