TENIS
Esports 30/03/2011

Els millors anys, al costat de Corretja

Nuria García
2 min
Andy Murray no passa pel seu millor moment.

Andy Murray ha viscut els millors anys de la seva carrera amb Àlex Corretja al seu costat com a tècnic. Des que els dos van iniciar la relació professional l'abril del 2008, quan Murray tenia 20 anys, el tenista britànic ha aixecat onze dels setze títols individuals que ha aconseguit fins ara. Entre ells, els sis Masters 1000 que s'ha adjudicat: Cincinnati (2008), Madrid (2008), Miami (2009), Mont-real (2009), Toronto (2010) i Xangai (2010). I, òbviament, també ha crescut com a professional. Corretja s'estrenava com a entrenador amb Murray després d'haver-se retirat com a tenista professional l'any 2006, i amb el català com a director tècnic el britànic va aconseguir la que per ara és la seva millor posició al rànquing ATP: l'agost del 2009 va ser el número dos del món. Ara el tenista nascut a Dunblane (Escòcia) és el número cinc.

Ahir, però, de mutu acord, Andy Murray i Àlex Corretja van decidir separar-se després de tres anys de vinculació. "He tingut una magnífica relació amb l'Àlex en aquests tres anys. He après molt al seu costat i vull agrair-li la seva gran feina, el seu entusiasme, la seva dedicació i el seu suport. Ha estat un gran amic, a més del meu mentor, i hem compartit molts èxits i bons moments dins i fora de les pistes", va dir Murray a la seva pàgina web.

De més a menys

El cert és que Murray, durant els últims temps, ha anat de més a menys, i recentment els seus resultats no han estat els esperats. Sembla que la seva evolució s'ha estancat. Després de guanyar el Masters de Xangai el 17 d'octubre del 2010, el tenista britànic no ha tornat a aixecar cap altre títol individual. Tot i que va ser finalista de l'Open d'Austràlia al gener -va caure en la final contra un imparable Novak Djokovic per 4-6, 2-6 i 3-6-, fa poc, tot just uns dies abans, en la segona ronda del Masters de Miami, va ser eliminat pel número 110 del món, Alex Bogomolov, un júnior. També va ser eliminat a Marsella i a Indian Wells, on va caure en el partit del seu debut. Ara Murray busca entrenador per aixecar el vol. De candidats no n'hi falten, només cal que es decideixi.

stats