Esports 29/05/2011

"És el millor equip que he vist mai"

L'entrenador escocès no va poder complir el somni de guanyar tres Lligues de Campions i entrar al selecte grup que només ocupa Bob Pairsley, que ho va aconseguir amb el Liverpool.

David R. Jover
2 min
Alex Ferguson es va arribar a desesperar veient que el Manchester United no tenia el control del partit.

Barcelona.Alex Ferguson va perdre ahir la seva segona final de les quatre que ha disputat. És l'entrenador que més n'ha disputat juntament amb l'italià Marcello Lippi, quatre, -1999, 2008, 2009 i 2011- però quan ha topat amb el Barça no ha sabut què fer per vèncer els de Pep Guardiola. Ahir, a diferència de la final del 2009, el seu equip va poder marcar un gol, però va caure a la xarxa del Barça, que quan es va apoderar de la pilota no els va deixar respirar.

A la roda de premsa posterior al partit, Ferguson va voler felicitar el Barça reconeixent que els blaugranes van ser "molt superiors". L'escocès va saber acceptar la derrota d'una manera molt elegant i va veure que el Barça va ser molt superior als seus jugadors. "Accepto la derrota perquè el Barcelona ha jugat molt bé", va comentar, dient que el Barça "és el millor equip que he vist mai".

Una pallissa inèdita

I és que Alex Ferguson va voler explicar a tothom que aquest any ningú els havia jugat d'aquesta manera i ningú els havia passat per sobre com va fer el Barça ahir. "És l'equip que millor ens ha jugat i l'equip que ha fet el que ningú havia fet fins ara, passar-nos per sobre i apallissar-nos", va reconèixer l'escocès .

Respecte al partit, Ferguson va explicar que ells van jugar "com sempre han fet", però que el Barça va ser molt superior a ells a partir del primer gol. "Hem jugat com fem habitualment, però davant teníem un gran equip que ha estat molt superior a nosaltres".

Pensant ja en el futur, Ferguson va voler-se donar ànims pensant ja en la temporada vinent. "Ara tenim el repte de superar el Barcelona la temporada vinent. Primer nosaltres i després la resta d'equips, perquè el Manchester United no es conforma amb ser segon", va dir un Ferguson resignat amb la derrota patida.

Per acabar, va voler fer una picada d'ullet a Leo Messi i a altres jugadors després de ser qüestionat sobre què faria si disposés d'un xec en blanc. "És la pregunta més ridícula que m'han fet mai. Que a qui m'enduria? A Mascherano, sens dubte", va dir de manera irònica. Realment tothom sabia que pensava en l'altre astre argentí que té el Barça, Leo Messi.

Sir Alex Ferguson no va voler buscar excuses i segur que ja pensa en com trobar la fórmula per aturar aquest Barça que ja li ha fet la guitza dues vegades. Roma i Wembley van ser blaugranes.

stats