Esports 04/05/2011

El millor dia per recuperar la millor versió de Pedro

El canari segueix apuntant-se a la festa en les grans ocasions i ahir va oblidar la pubàlgia que l'ha debilitat últimament per marcar l'únic gol del Barça i fer la millor actuació dels últims mesos.

Natalia Arroyo
2 min
Pedro celebra amb Villa el primer gol del partit sota la pluja al Camp Nou.

Barcelona.Pedro Rodríguez és el golejador de totes les competicions, és l'extrem tot terreny que rendeix sempre bé. No. Que rendeix especialment bé els dies claus. Com ahir. El 17 blaugrana va tornar a exhibir els millors arguments del seu futbol total per portar el Barça a la final de Wembley i derrotar el Madrid.

Feia deu partits que no marcava. Però Pedro és l'home gol per excel·lència. Té un do de cara a porteria i gairebé no falla mai. Va donar la Supercopa d'Europa al Barça en el camp de patates de Mònaco amb un gol al minut 115 contra el Xakhtar Donetsk i també va dur a la pròrroga la final del Mundialet de Clubs amb un gol de cap al minut 88 contra l'Estudiantes de La Plata que acabaria alçant el Barça com el millor equip del món. Ahir al Camp Nou es tractava d'aconseguir el bitllet per jugar la final de la Champions a Wembley i, crescut en una fita tan destacada, va tornar a aparèixer la millor versió de Pedro. Ni rastre de la pubàlgia. Ni rastre de la falta de tacte en alguns controls i conduccions.

Pressió i lectura del joc

Ahir el canari va recuperar la seva millor versió. Amb 10,7 quilòmetres recorreguts, va ser el segon jugador del Barça que més va córrer, per darrere de Xavi. Intens en la pressió com en la millor època, va sortir a tapar la primera passada del Madrid sobre la pèrdua de pilota i, tot i que només en va recuperar una, va forçar més d'una errada en la transició dels blancs. Amb ell fi un altre cop, els de Guardiola van viure més còmodes quan el partit es trencava.

Tot i que Alves no el va acompanyar en atac tant com acostuma, tots dos van combinar en 27 ocasions per la banda dreta, i van exigir molt a Marcelo. Sempre atrevit per buscar el duel amb el brasiler, va ser qui millor i més ràpidament va entendre a què s'havia de jugar per superar la primera línia de pressió. Va demanar pilotes entre línies, de manera que va donar profunditat i va estirar la defensa blanca. Va perdre 13 pilotes, un 20% del total del Barça, però van servir per portar l'atac blaugrana a trepitjar l'àrea visitant quan més tancats estaven els locals.

A poc més de tres setmanes per a la final de la Champions, la millor notícia d'ahir és el rescat del millor Pedro. Si torna la seva espurna, torna el Barça més punyent.

stats