Esports 09/03/2013

De migcampista al Mercantil, a porter suplent del Barça

Pol Frias
2 min

BarcelonaEn els seus inicis com a futbolista, Jordi Masip jugava al mig, o de lateral, o de central... Era polivalent. Però abans dels entrenaments es posava a la porteria i deixava que els seus companys li xutessin. Un dia al seu entrenador al Mercantil -el club en què jugava aleshores- li va cridar l'atenció la seva plasticitat aturant. Julio Guillén va decidir parlar amb el pare del jove jugador i proposar-li el canvi. Avui, onze anys després, el porter Masip s'asseurà per primera vegada a la banqueta del Camp Nou.

Masip va néixer fa 24 anys a Sabadell, i va fer de jugador fins als 13. Guillén va intentar, ja quan era aleví, que Masip ho provés com a porter. Al seu pare, però, no el va convèncer la idea. Coses del destí, la temporada següent l'infantil necessitava porters, de manera que Guillén no va dubtar a dir a l'entrenador d'aquell equip que "entre els seus jugadors tenia un porteràs que es deia Masip", explica el seu descobridor en declaracions a La Xarxa. De nou, Guillén va anar a parlar amb el seu pare, i li va proposar que "el Jordi seguís fent de jugador, però que una vegada per setmana s'entrenés amb l'entrenador de porters". "Jo havia parlat amb el Jordi, i a ell li agradava fer de porter", assegura Guillén. De fet, Masip, en una entrevista a Catalunya Ràdio, explica: "Hi va haver un dia que faltaven porters, i m'hi vaig posar jo i els vaig agradar".

D'aquesta manera, amb 13 anys Masip va passar a jugar de porter. La seva qualitat sota pals va cridar ràpidament l'atenció. "A infantils va començar a destacar, i en l'època de cadets ja era extraordinari", destaca Guillén. I com era d'esperar les ofertes no van trigar a arribar. Quan era cadet, l'observador responsable del Reial Madrid, Paco de Gracia, el va venir a veure, però el va descartar perquè considerava que "encara estava tendre i li faltava alçada". Dues setmanes després el Barça el va fitxar. Nou temporades després, Masip continua a l'equip blaugrana amb la il·lusió de poder arribar a triomfar algun dia a Can Barça.

stats