Esports 18/12/2021

A mig gas, el Barça sotmet el Rayo (4-0)

El conjunt català domina l'equip madrileny gràcies a un segon temps en què ha sigut superior tot i la falta d'ocasions clares de perill

3 min
Jonatan Giráldez durant el matx contra la Real

Sant Joan DespíA falta d’una jornada, el 2021 es planteja com un gran any blaugrana. De nou, per arrodonir la gesta, el Barça encadena una nova victòria. No podia ser d'una altra manera per al conjunt de Jonatan Giráldez, que no s'ha permès abaixar les pulsacions en el tram final de l'any davant un calendari exigent. Entre Champions i Lliga, les jornades entre setmana han castigat la plantilla amb lesions alhora que, partit rere partit, sembla que el conjunt català perd lluentor sobre la gespa. Amb un parell de marxes menys del que és habitual, les blaugranes han pogut sotmetre el Rayo Vallecano (4-0) en un matx que ha deixat deures de cara al 2022.

Els serveis mèdics del Barça han trepitjat el verd més del que és habitual, i no ho han fet pas perquè la infermeria blaugrana s'hagi omplert. Ho han fet per solidaritat, respecte i com a denúncia de la situació extrema que està vivint el Rayo Vallecano femení. El conjunt de Vallecas no té uns serveis mèdics ni unes condiciones laborals dignes. Davant aquesta situació, l'equip queda a mercè de la bona voluntat dels seus rivals. Contra el Barça, la primera intervenció ja ha arribat en els primers compassos de partit per atendre Freitas, davantera del conjunt madrileny, després de topar amb Jana. No ha fet ni falta demanar socors. Com un ressort, els dos representants blaugranes han saltat sobre el verd i s'han dirigit cap on la jugadora estava estirada a terra, amb ostensibles senyals de dolor. Durant el matx, les assistències culers han atès més jugadores del conjunt madrileny que del Barça.

La diferència pel que fa a la professionalització dels dos conjunts, s'ha vist reflectida sobre la gespa. El joc sempre ha estat sota el domini culer, però el conjunt de Jonatan Giráldez no ha acabat de tocar la tecla per sentenciar el partit en el primer temps. L'única diana dels primers 45 minuts ha arribat d'una acció col·lectiva. Amb una centrada de Graham Hansen, Jana ha rematat escurada a l'alçada de punt de penal. La de San Esteve Sesrovires ha enviat la pilota contra la part interior de la xarxa de Larqué per sumar 100 gols blaugranes des que Giráldez comanda la banqueta blaugrana en només 20 partits. El conjunt que va fer història la temporada passada, dirigit per Lluís Cortés, va aconseguir la fita en 21 partits.

A mig gas

A la segona meitat les blaugranes han continuat sense ser resolutives. Un partit més no han acabat de trobar bona sintonia sobre el terreny de joc i el partit ha quedat desdibuixat, amb poques ocasions clares de perill. Davant un partit travat, Giráldez ha decidit reforçar-se sobre la gespa i ha fet entrar Alexia Putellas i Fridolina Rölfo al minut seixanta.

Melanie ha sigut la protagonista d'un dels pocs atacs perillosos del conjunt local, que ha fet pujar el 2-0 al marcador després de sentenciar una passada de la mort de Torrejón des de dins de l'àrea. Amb pausa i insistència, les locals han seguit intentant acostar-se a la porteria de Larqué. Al minut 80, Jenni ha fet el 3-0 des dels onze metres. El penal, obra de Sáez sobre Alexia a l'estirar-li l'elàstica a la de Mollet del Vallès dins de l'àrea, ha acabat amb Jenni creuant un xut arran de terra per superar la porteria del conjunt madrileny sense oposició.

Gairebé sobre el xiulet final, Aitana Bonmatí ha posat la cirereta del pastís amb el 4-0. Amb una canonada des de fora de l'àrea, la de Sant Pere de Ribes ha acabat de rematar l'actuació dubtosa del conjunt català, que acaba amb una golejada l'últim partit de l'any. El Rayo, un rival que obre les posicions de descens, ha ensenyat les mancances d'un conjunt culer que est a punt d’acabar el 2021 amb ple de victòries però deixant un regust amarg per una pobra idea del joc.

stats