Esports 13/07/2021

Míchel Sánchez: "Vull construir un Girona fort i amb mentalitat guanyadora"

L'entrenador del Girona, que ha comunicat tres positius, ha sigut presentat a Montilivi

Jordi Bofill
3 min
Míchel Sánchez, a la banqueta del Girona

GIRONAEl Girona va per feina. Després d'uns dies aturat, assumint el cop que va suposar el fet de no tornar a la Primera Divisió, l'arribada de Míchel Sánchez i l'inici dels entrenaments han fet que la perspectiva i les emocions s'hagin renovat. "La primera impressió és espectacular, m'he trobat una estructura interna millor que la que intuïa. Vull construir un Girona fort i amb mentalitat guanyadora, i no em posaré cap objectiu que no sigui el d'anar a guanyar cada partit i ser protagonistes. Mirar més enllà ens desgastaria, no ens donaria rendiment immediat, així que no ho farem", ha admès Míchel, que ha signat per una temporada, el 2022, amb opció a una més.

Amb el Rayo i l'Osca, Míchel ja sap què és pujar a Primera, un repte que el Girona busca i busca però no troba. "Evidentment que li ha faltat alguna cosa per aconseguir-ho, nosaltres esperem aportar-hi una mica més. Al darrere de l'entitat hi ha un transatlàntic, però cal deixar la teoria i començar a anar a la pràctica. Volem que l'equip lluiti per tot, els jugadors se sentin importants i l'afició vegi que tenim energia". Al costat de l'entrenador madrileny han arribat a Montilivi Salvador Fúnez, com a segon entrenador, i David Porcel, com a preparador físic. "Quan em van dir que l'opció del Girona era possible, vaig respondre que sí. Era un aparador que volíem, que entrava dins de les possibilitats que teníem al cap, i ens vam posar d'acord molt de pressa", resumeix Míchel.

I el mercat? "Ens adaptarem i serem competitius. Totes les converses amb la direcció esportiva van en aquesta direcció. La meva feina és acompanyar el jugador i el necessito conèixer. Veurem quines solucions trobem a la plantilla i què podem anar a buscar", afegeix Míchel, que compta amb un bon nombre de jugadors en nòmina i que espera unitat al vestidor. "No vull ruptures, hem de saber passar els mals moments junts. Tindrem moments de debilitat i els haurem de superar i fer que siguin com més curts millor. Busquem constància i regularitat per tenir els resultats que volem". De les derrotes, segons el nou entrenador blanc-i-vermell, se n'ha de fer una lectura positiva. "Es va perdre, sí, però s'han fet coses bones. I aquí a Girona hi ha una qualitat humana molt bona, que sumada a l'organització del City dona un projecte molt seriós".

El planter, protagonista

"Soc un enamorat del futbol formatiu; jo vinc d'allà mateix, del planter del Rayo Vallecano, i assumeixo la seva metodologia. Un entrenador és millor quan fa més bo un jugador, ho tinc molt present. El treball amb els nois donarà resultats, segur", ha finalitzat Míchel, sobre el suc que podrà treure als nois que han aixecat el cap aquest curs passat, com Arnau, Kebe o Terrats, o els possibles cedits del City, que solen ser jugadors que debuten al futbol professional.

També ha agafat la paraula el director esportiu, Quique Cárcel: "Portem massa patacades seguides i Francisco ha deixat el llistó alt. Era important escollir bé el nou conductor i creiem que és un orgull que Míchel estigui aquí. Volem jugar bé a futbol, apostar per la gent jove i ser ambiciosos. Però amb prudència, sense posar-nos més pressió". A Míchel i Cárcel els ha acompanyat Delfí Geli, el president d'una entitat que viu el seu noranta aniversari. "Esperem que entre tots aconseguim que l'any sigui molt bo, l'afició està il·lusionada amb tot el que transmet la figura de Míchel".

Tres positius per Covid

D'altra banda, el Girona ha comunicat que tres futbolistes han donat positiu per Covid, després de les proves fetes aquests dilluns a les instal·lacions de La Vinya. Els jugadors, dels quals no es coneix la identitat, estan aïllats i en quarantena a casa seva, tal com marca el protocol sanitari instaurat per la Lliga i el Consell Superior d'Esports i que el club blanc-i-vermell ha activat ràpidament tan bon punt ha conegut els resultats de les anàlisis.

stats